Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 odevnih kombinacija koje bi trebalo izbegavati

AUTOR: CityMagazine 17 Oct, 2017
5 odevnih kombinacija koje bi trebalo izbegavati

U moderno doba veli broj modnih stručnjaka nam preporučuje šta da nosimo s čim i u kojim prilikama. Njihovi saveti su neretko međusobno kontradiktorni, a mora se priznati da je i teško ispratiti sve sezonske trendove u toku godine.

Ipak, nije na odmet držati se određenih pravila. Postoje neke odevne kombinacije koje treba izbegavati jer će učiniti da izgledamo jeftino i pored visokih cena individualnih artikla.

Preporučujemo vam da nipošto ne nosite sledećih 5 kombinacija:

1. Cipele se ravnim đonom sa sakoom i suknjom

Loša i dobra odevna kombinacija

Ravna obuća će učiniti da vaši članci izgledaju veće, a noge podsećaju na dve dugačke vekne hleba ili stubove. Njihovo nošenje je posebno neprikladno u kombinaciji sa poslovnim izgledom koji najčešće uključuje crne suknje i elegantne sakoe ili bluze. U tom slučaju bi bilo bolje da se odlučite za cipele na štikle.

2. Usku kratku majicu preko farmerki ili teksas šorca

Loša i dobra odevna kombinacija

Dugačka uska majica preko džinsa čini vašu siluetu predugačkom. Bolje bi bilo da je uvučete, a ako to nije vaš stil, možda bi trebalo da počnete da nosite široke majice.

3. Velike torbe u večernjim izlascima

Loša i dobra odevna kombinacija

Svi volimo velike torbe, ali postoji pravo vreme i mesto za sve. Ako se sa ovim asesoarom pojavite na večeri, koktelu ili u pozorištu ili klubu izgledaćete u najmanju ruku smešno. Manje tašne su mnogo prikladnije za ovakve prilike.

4. Nekoliko širokih stvari odjednom

Loša i dobra odevna kombinacija

Vešto kombinovanje uskih i širokih komada garderoba između ostalog ima za cilj da akcentuje najveće adute vaše figure. Kada uparite široko sa širokim, gubi se neophodni kontrast i sve postaje ravno i dosadno.

5. Hulahopke sa šorcem

Loša i dobra odevna kombinacija

Šorcevi su tradicionalno deo letnje garderobe i mi smatramo da im nisu potrebni nikakvi dodaci. Zbog čega neke žene insistiraju da ih kombinuju sa hulahopkama je za nas još uvek misterija. Ako ih baš volite, strpite se do kraja leta; imaćete pregršt prilika da nosite hulahopke kada prođu vrućine.

Izvor: Bright Side