Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dior je objavio ekskluzivan video svoje izložbe „Kristijan Dior: Kreator snova“

AUTOR: CityMagazine 17 Apr, 2020

Zbog pandemije korona virusa, svi najavljeni događaji su otkazani u većem delu sveta, uključujući i modne manifestacije i izložbe. Mnoge institucije su iz tog razloga otvorile virtuelna vrata svojih zdanja i omogućile ljudima da preko interneta vide šta se nalazi unutra.

To je nedavno uradila i modna kuća Dior, koja je na svom Youtube kanalu objavila ekskluzivan video svoje izložbe Kristijan Dior: Kreator snova. Izložba je 2017. bila otvorena u Muzeju dekorativnih umetnosti u Parizu, gde ju je posetilo više od 700.000 ljudi. Kasnije je sa jednakim uspehom predstavljena i u Muzeju Viktorije i Alberta u Londonu.

Izložba je slavila 70 godina modne kuće Dior i kroz odeću i arhivski materijal prikazala njenu evoluciju i doprinose različitih kreativnih direktora njenom uspehu. Posebna pažnja je, naravno, posvećena njenom osnivaču Kristijanu Dioru, koji je svojim kreacijama napravio revoluciju u odevanju posle Drugog svetskog rata i učinio da Pariz ponovo postane centar svetske mode.

Kustosi izložbe Kristijan Dior: Kreator snova, Florens Miler i Olivije Gabe, vodiće vas u ovom videu (dostupnom iznad teksta) kroz istoriju brenda Dior i pokazati vam različite eksponate koji su bili predstavljeni posetiocima u Parizu i Londonu.

Izvor: Harper’s Bazaar