Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Džemperi iz kojih nećete želeti da izlazite tokom jeseni

AUTOR: Isidora Spasić 17 Oct, 2019
Džemperi iz kojih nećete želeti da izlazite tokom jeseni

Počnite da pravite mesto u ormanu, pošto će jesen 2019. sa sobom doneti toliko raznovrsnih džempera, da ćete poželeti sve da ih posedujete. Izdvaja se nekoliko vodećih trendova, a kao i uvek, na vama ostaje konačna modna odluka.

Crno-bele šare

Poznato je da su crno-bele kombinacije uvek nešto čemu se možete vratiti, s obzirom da nikada ne izlaze iz mode. A isto to važi i za džempere koji će se nositi tokom ove jeseni. Prednost crno-bele boje je još u tome što se uz sve dobro slaže, pa će vam biti lako da sklopite odevnu kombinaciju. Kao preporuka izdvaja se beli džemper sa tankim crnim linijama ili onaj sa kariranim dezenom.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Rupičasti vez

Često lepota džempera leži u njegovom materijalu, teksturi, a pre svega u izvezenim motivima. U tkanju se najčešće prepoznaju apstraktno floralni i geometrijski motivi, ali oni posebno dolaze do izražaja tek ukoliko na sebi imaju proreze i rupice. Prednost ovakvog džempera jeste što ostavlja nežan i romantičan utisak, pogodan za sve prilike.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Siva boja

Već neko vreme siva je ultimativna boja u modnom svetu, te tako i dovoljan motiv da pribavite džemper u dotičnoj boji. Posebno je interesantan kratki sivi džemper koji se može nositi preko košulje, zatim onaj sa nešto dubljim izrezom, i posebno elegantna varijanta na preklop koja se vezuje oko struka.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Neobični dezeni

U svakom ormanu mesto mora zauzeti i (barem) jedan džemper sa specifičnim dezenom. Kako je odeća sa animal print motivima i dalje trendi, tako se šare ovog tipa mogu naći i na džemperu. Imajte na umu da je crveno-roze kombinacija sve popularnija, kao i da će biseri u raznim veličinama aplicirani svuda po džemperu ostaviti nezaboravan utisak.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Pastelne nijanse

Jednobojni džemperi će tokom jeseni, a posebno zime, biti osnova vašeg oblačenja. Već je pomenuta siva boja koja se posebno izdvaja, ali i sve pastelne varijante drugih boja veoma su dobrodošle. Odlučite se za roze, plavi ili ljubičasti džemper, u obliku polurolke ili rolke, i sa širim rukavima koji se sužavaju pri dnu.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Zakopčavanje na dugmiće

Osim estetike, funkcionalnost je takođe veoma važna. Zato će džemper na zakopčavanje biti koristan ljubiteljima slojevitog oblačenja. Sami odaberite da li ćete ovakav džemper nositi skroz zakopčan, ili pak namerno otkopčan kako bi se video sloj ispod. Dugmad slobodno neka budu veća i upadljiva, jer će na taj način i džemper delovati lepše.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Pruge i štrafte

Uvek zabavne i uvek šarmantne jesu pruge i štrafte. Džemper je idealan komad odeće koji će vas u to uveriti. Jednostavna opcija jeste jednobojni džemper sa prugama u drugoj boji. Nešto kompleksnija jeste kombinacija štrafti u više boja i debljina. Za bilo koju varijantu da se odlučite, znajte da će džemper na pruge zasigurno biti hit jeseni.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Jesenji tonovi

Naravno da je tokom jesenjih dana sasvim prigodno biti obučen u jesenje tonove. Bordo, bledoroze, drap, braon i bež džemper, savršeno će upotpuniti vaš garderober, i verno vas pratiti na svim dnevnim i večernjim aktivnostima. Dok vetar bude duvao, vi ćete se osećati toplo i udobno, te spremni za sve nove poslovne i privatne pobede.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Fotografije za kolaže: Popsugar.com