Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

H&M Conscious Exclusive 2019 kolekcija: Spoj lepote prirode i održive inovacije

AUTOR: CityMagazine 29 Mar, 2019
H&M Conscious Exclusive 2019 kolekcija: Spoj lepote prirode i održive inovacije

H&M je proslavio dolazak nove Conscious Exclusive kolekcije žurkom u Los Anđelesu, na kojoj su prisustvovale poznate ličnosti, influenseri i prijatelji brenda – Irina Šajk, Dakota Faning, Amber Valeta i mnogi drugi. Za proleće 2019, kolekcija H&M Conscious Exclusive istražuje moć izlečenja kroz prirodu, istovremeno ističući inovacije i procese za održiviju modnu budućnost i materijale.

Sa kolekcijom Conscious Exclusive H&M uvodi nove održive materijale, a ove sezone to su: Piñatex, prirodna zamena za kožu od celuloznih vlakana iz listova ananasa, BLOOM pena, fleksibilna pena biljnog porekla od biomase algi i Orange Fiber, održivi svilenkasti materijali od ostataka sokova citrusa.

Za ovu kolekciju istražili smo lepotu prirode, što se vidi na printovima, ali i u lepršavim krojevima, prelepoj paleti boja i brojnim detaljima. Sa zadovoljstvom predstavljamo nove održive materijale biljnog porekla od kojih pravimo kvalitetne, prelepe i moderne komade koji su upečatljivi, ali i jednostavni za nošenje”, kaže An-Sofi Johanson, kreativna savetnica u H&M-u.

An-Sofi Johanson

An-Sofi Johanson

Kolekcija Conscious Exclusive predstavlja ravnotežu između glamura i inovacija i može se nositi u specijalnim prilikama, ali i u ležernijim svakodnevnim trenucima. Kolekcija je inspirisana prirodnom lepotom oko nas i značajem koji priroda ima za naše blagostanje. Tim dizajnera je minerale, stabla i biljke pretočio u žakard i bogate materijale sa printom. Paletu boja, pored crne, zlatne i srebrne, čine boja lavande, peska, boja vode, petrolej plava i koralno roze.

U glavne komade spadaju upečatljiva jakna od kombinacije šarenog žakarda i sjajnog srebrnog materijala Piñatex, kao i romantičan top otvorenih ramena u stilu korseta napravljen od Orange Fiber-a. Jednako privlačna je i haljina-tunika sa printom pustinje, a među lepršavim siluetama ističe se nova modna zvezda – papuče od BLOOM pene, koje svakom stilu daju notu opuštenosti.