Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kolekcijom „Forever Young“ Bata Spasojević još jednom ostavlja publiku bez daha

AUTOR: CityMagazine 04 Apr, 2019
Kolekcijom  „Forever Young“ Bata Spasojević još jednom ostavlja publiku bez daha

„Izuzetno mi je drago da je baš ovakav prijem doživela moja nova kolekcija. Jako me raduje što interesovanje za moje komade postoji i u estradnom, ali i u biznis, kulturnom, političkom i sportskom svetu. Poznate ličnosti iz svih sfera društva koje prate moj rad, dokaz su toga, a mnoge od njih su bile u prvim redovima. Na sve to, performans sa divnom Senidom je došao kao šlag na tortu i mislim da smo opravdali očekivanja publike među kojom se, koliko sam čuo, tražila karta više. Hvala svima na pozitivnim emocijama i lepim rečima, saradnicima na trudu i medijima na pažnji“, izjavio je Bata.

Nastup Senide u okviru revije

Nastup Senide u okviru revije

Zatvaranje ovogodišnjeg Fashion Selection-a upotpunila je i popularna Senida koja je prošetala pistom u jednoj od Batinih kreacija. Modno-muzički spot u kolaboraciji poznate pevačice i kreatora, takođe je, po prvi put, prikazan javnosti. Ovacije publike su bile pokazatelj uspešnosti spajanja ove dve vrste umetnosti.

Modeli koji spajaju retro i futurističku estetiku

Modeli koji spajaju retro i futurističku estetiku

„Drago mi je da sam bila deo spektakla i da me je Bata Spasojević pozvao da sarađujem sa njim na projektu. Odlično smo se uklopili i super zabavljali tokom revije. I šta više reći, želim mu puno sreće u daljem radu i u kreacijama!“, rekla je Senida.

Najnovijom kolekcijom za proleće/leto 2019 – Forever Young, Spasojević inkorporira na prvu loptu dijametralno suprotne elemente. Čarobni Bata, asimetrijom, ekstravagantnim kontrastom crno-bele, razigranom, romantičnom čipkom, hladnom senzualnom kožom i armi printom spaja retro i futurističko, poigravajući se raznim stilovima, i priča priču koja je buntovna i elegantna, strasna i otmena u isto vreme.

Buntovno i ženštveno u isto vreme

Buntovno i ženštveno u isto vreme

Osnovna boja kao i kod prošlih kolekcija jeste crna, sinonim elegantnog i pročišćenog, ali se na sve to dodaje prolećno-letnji dah koji nas ispunjava i čini srećnim. To su trodimenzionalni, cvetni motivi interesantnog kolorita kao što su žuta, ljubičasta i zelena, zatim brokati koji daju kraljevsku i aristokratsku notu celom pakovanju. Kako u muškom, tako i u ženskom delu kolekcije, Bata spaja neverovatne kombinacije casual i chic odevnih komada koje se sukobljavaju, kako u formi, tako i u dezenu, a opet čine jednu fantastičnu i razigranu celinu. Kombinovanje elemenata garderobe kao što je sako sa svilenim tunikama, košuljama i haljinama daje posebnu dinamiku i energiju muškog i ženskog senzibiliteta. Celu kolekciju total dizajna zaokružuje i aksesoar koji obuhvata torbe, nakit, kožne marame za glavu kao i specijalna kolekcija obuće koja je napravljena u saradnji sa Shoestar-om, dok je Golden Rose pripremio jedinstvenu paletu boja za ovu sezonu.