Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Moda ’70-ih je ponovo u trendu

AUTOR: CityMagazine 10 Feb, 2019
Moda ’70-ih je ponovo u trendu

Sedamdesete godine prošlog veka ostavile su neizbrisiv trag u istoriji mode, te ne čudi što su i dan-danas jedna od omiljenih modnih dekada. Eklektično poigravanje sa disko šikom, geometrijskim printom i boho notama, glavno je obeležje ove uzbudljive modne epohe, a ukoliko malo obratite pažnju, primetićete da se pomenuti trendovi ponovo vraćaju na ulice, i to u velikom stilu.

Čizme preko kolena, somotska odela, široke pantalone, midi suknje, boho bluze, dezenirane duge haljine… Nema sumnje da su ’70-e u svakom smislu bile vrlo inspirativne, te odatle i želja poznatih modnih kuća i street style brendova da ponovo dočaraju duh tog vremena. Setimo se samo fantastičnih kreatora poput Iv Sen Lorena, Karla Lagerfilda i Dajane fon Furstenberg koji su obeležili ovu dekadu i učinili je u svakom smislu ikoničnom. Bio je to takođe i period pojave masovnog tržišta kada su modni trendovi koji su do tada bili rezervisani za elitističke krugove postali dostupniji široj populaciji. Zahvaljujući tome, mlade devojke mogle su sebi da priušte atraktivne komade koje su vešto kombinovale u svakoj prilici, a kao rezultat toga danas imamo sjajne fotografije iz tog perioda.

Dekada koja je iznedrila neke od kultnih trendova

Dekada koja je iznedrila neke od kultnih trendova

Osim toga, ova dekada iznedrila je mnoge ikone stila kao što su: Rakel Velč, Fara Foset, Bjanka Džeger, Dajana Ros, Šer, Debi Hari, Grejs Džouns, Dajan Kiton, Džejn Birkin… One su nosile ležerne, nonšalantne kombinacije koje su više priličile odlasku na branč u neki njujorški restoran, nego noćnom provodu u kultnom klubu Studio 54.

Bilo da ste pasionirani ljubitelj hipi pokreta, disko šika, panka, roka ili jednostavno vintidž šmeka, Instagram profil @70sbabes je naša topla preporuka, a za više fotografija i pregršt inspiracije na temu retro štiha ’70-ih, pogledajte našu galeriju.