Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Monoi: Kvalitetan nakit minimalističkog dizajna

AUTOR: CityMagazine 22 Apr, 2019
Monoi: Kvalitetan nakit minimalističkog dizajna

Monoi brend je nastao 2018. godine kao mali lični projekat, iz potrebe za nakitom koji bi bio kvalitetan i vanvremenski po dizajnu. S obzirom na dugogodišnje iskustvo kroz porodičnu manufakturu proizvoda od plemenitih metala, koja postoji 25 godina, znanje i veštinu je bilo lako primeniti u nešto novo, drugačije i uzbudljivo.

„Imajući u vidu da svi u porodici imamo pozadinu u kreativnim disciplinama uključujući arhitekturu, dizajn i umetnost, estetika koja je preovladala u kolekciji GEOMETRIA nije iznenađujuća. Minimalizam, geometrija i arhitektonski elementi su neiscrpna inspiracija za nas“, izjavili su iz kompanije Monoi za City Magazine.

Izazov kako da se najjednostavniji geometrijski oblik kao što je kvadrat ili krug pretoči u efektan nakit je rezultirao prepoznatljivim, pročišćenim stilom prve kolekcije GEOMETRIA. Fokusom na minimalnu estetiku ali bez žrtvovanja udobnosti, postize se lako integrisanje nakita u bilo koji način odevanja ili priliku.

Monoi nakit

Monoi nakit

„Dobar dizajn za nas je nešto što traje više od jedne sezone, ne samo zbog kvaliteta već i zbog dizajna. Sve što kreiramo nije vođeno trendom, želimo da stvorimo nešto što biste želeli da zadržite dugo vremena, nešto što vam znači više od materijalne vrednosti. Ideja je da estetika brenda privlači određeni način razmišljanja a ne samo stilski senzibilitet kupaca.“

Monoi nakit

Monoi nakit

Sav nakit se izrađuje u porodičnoj radionici u Srbiji, počevši od rafinisanja srebra, spajajući tradicionalne metode i savremeni dizajn. Kontrola procesa koja doprinosi kvalitetu materijala je esencijalna za dobar proizvod. Za sada se Monoi nakit izrađuje u srebru ali postoji mogućnost izrade i u zlatu ili pozlati.

Monoi nakit

Monoi nakit

„Trenutna kolekcija sadrži samo prstenje jer je to predstavljalo najveći dizajn izazov za nas, ali ćemo proširiti asortiman proizvoda. Plan je da polako širimo brend na trzišta drugih zemalja prateći intuiciju i doslednost osnovne ideje o minimalističkom pristupu dizajnu.“