Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najbolje sa muške Nedelje mode: Top 5 kolekcija za jesen 2019

AUTOR: CityMagazine 25 Jan, 2019
Najbolje sa muške Nedelje mode: Top 5 kolekcija za jesen 2019

Nekada davno, muška moda bila je u potpunoj senci ženske mode – imala je manje revija, bila opuštenija i ne toliko smela kao danas. Ipak, ova ilustracija odavno više ne važi, naročito ako je suditi po muškim kolekcijama za narednu jesen koje su tokom prethodne dve nedelje prikazane u okviru Nedelje muške mode.

Od revija Krega Grina i Čarlsa Džefrija u Londonu, preko talentovanih pariskih dizajnera, do Dior kolekcije u potpisu Kima Džounsa i revije neukrotivog Rika Ovensa, ovaj modni defile zaslužuje jednako snažan aplauz kao i ženska Nedelja visoke mode. Pomalo buntovne, pomalo elegantne i eklektične, ove kolekcije, svaka na svoj način, prikazuju savremenog urbanog muškarca koji drži do sebe i vodi računa o svom vizuelnom identitetu. U nastavku pogledajte kojih pet revija smo mi izdvojili sa ovog uzbudljivog modnog događaja.

1. Celine

Celine

Celine

Crno odelo dvoredog kopčanja, bela košulja, uska crna kravata i tamne naočare za sunce u stilu Novog talasa čine osnovu većine modela. Kako su trenutno, posle više decenija, šivena odela ponovo u modi, dizajner Hedi Sliman vešto je iskoristio taj trenutak. Plisirani komadi visokog struka, pantalone skraćenih nogavica, čizme na pertlanje, te uske kožne pantalone, slojevite kombinacije i rok buntovništvo ’80-ih čine ovu kolekciju više nego muževnom i interesantnom.

2. Dior

Dior Men

Dior Men

Ova modna kuća, koja takođe nije želela da izbegne sveprisutni trend šivenih muških komada, ovom kolekcijom pomirila je tradiciju, odnosno klasične krojeve i sveden kolorit, i duh modernog doba oličenog u androgenim, poslovnim odelima i drapiranim komadima koji su svojstveni ženskim kolekcijama ovog brenda.

3. Louis Vuitton

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Prestižni francuski brend predstavio je monohromatsku kolekciju koja je kreirana po meri savremenog muškarca. Odbacivanje tradicionalnog, te brisanje granice između luksuzne mode i onoga što muškarce čini strastvenim, bila je jedna od glavnih zamisli kreativnog direktora Abloha. Naime, on se ovom kolekcijom udaljio od ulične mode, te pokazao kako je spreman za mnogo veće izazove, a to je da stvori nešto drugačije i tako da doprinos muškoj modnoj sceni.

4. Marni

Marni

Marni

Autor ove kolekcije Frančesko Riso, poigrao se jarkim bojama, neobičnim teksturama, te kreirao modele koji su namenjeni večitim dečacima koji su radoznali, koji vole da se igraju i ne uklapaju se ni u jedan kalup. Oni su zabavni i smeli, baš kao i ova kolekcija. Predimenzionirani blejzeri, pantalone koje se vuku po podu, kaputi od buklea, vuneni džemperi, igra dezena, zemljani tonovi… Jer, sve je to Marni!

5. Raf Simons

Raf Simons

Raf Simons

Imajući u vidu da je ovo bilo prvo pojavljivanje slavnog kreatora u javnosti nakon napuštanja modne kuće Calvin Klein, ova revija bila je vrlo uzbudljiva kako za publiku, tako i za samog kreatora. No, on nije želeo da bude negativan, već je izjavio da mu je ideja bila da stvori nešto lepo, apstraktno, elegantno, sofisticirano, ne gubeći ideju o tome šta sam brend zagovara. Čini se da je u tome više nego uspeo!