Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najlepši komadi nakita iz filmova

AUTOR: Isidora Spasić 16 Apr, 2019
Najlepši komadi nakita iz filmova

Piše: Isidora Spasić

Nakit iz filma Marija Antoaneta

Teško je izabrati samo jedan komad nakita iz ovog netipičnog istorijsko-kinematografskog ostvarenja rediteljke Sofije Kopole. Zbog toga treba obratiti pažnju na sve neverovatne minđuše, ogrlice, broševe, prstenje i druge ukrase, koje je nosila Kirsten Danst u glavnoj ulozi. Dizajn nakita pripada kući Fred Leighton.

(foto izvor: www.fanpop.com)

(foto izvor: www.fanpop.com)

Nakit iz filma Kleopatra

Baš kao i u gore navedenom filmu, tako i u ovom prefinjenog nakita ima u izobilju. To je potpuno očekivano, pošto se govori o kraljici Kleopatri, koju je tumačila grandiozna Elizabet Tejlor. Sav nakit potpisuje Bulgari, što dovoljno govori o nezaboravnom i upečatljivom dizajnu narukvica, ogrlica, minđuša, ukrasa za kosu i glavu.

(foto izvor:  www.sky.com)

(foto izvor: www.sky.com)

Biseri i dijamanti iz filma Doručak kod Tifanija

Posmatrajući naziv filma, sasvim je logično da će glavna junakinja zaista i nositi nakit firme Tiffany & Co. U uvodnoj sceni, kada se Odri Hepbern pojavila u Givenchy crnoj haljini i veličanstvenoj dijamantsko-bisernoj ogrlici, postavljen je bezvremeni modni trend. Ova ogrlica, kao i tijara, kasnije su mnogo puta kopirane, i u modnoj i u filmskoj industriji.

(foto izvor: www.popsugar.com)

(foto izvor: www.popsugar.com)

Dijamanti iz filma Muškarci više vole plavuše

Dijamanti su devojčin najbolji prijatelj fraza je koja će ostati upisana u istoriji filma. Izgovara je legendarna Merilin Monro zasuta blistavim dijamantima, sa potpisom Harry Winston, koga i pominje u filmu. Dijamant kruškastog oblika koji se nalazio u centru ogrlice koju je u jednom trenutku Monroova nosila, nekada davno pripadao je Mariji Antoaneti, a danas je deo privatne kolekcije.

(foto izvor: www.youtube.com)

(foto izvor: www.youtube.com)

Broš iz filma Prohujalo sa vihorom

Vivijen Li je u ovom kultnom filmu nosila nekoliko komada nakita, koji su četrdesetih godina indirektno uneli visoku modu na holivudska vrata. Veliki broš, na kom se nalazi figura koja leti na ptici, zapravo je pripadao majci kostimografa. Zato je od tog trenutka u modu sve više počeo da ulazi nasleđeni nakit.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)

Ogrlica iz filma Mulen Ruž!

Glumica Nikol Kidman, pored elaboriranih kostima, nosila je i luksuzan nakit u ostvarenju Baza Lurmana. Posebno se ističe ogrlica napravljena od 1.308 dijamanta, a njen dizajn potpisuje australijski juvelir Stefano Kantur. Ogrlica, ali i jedna od pesama koju Nikol peva, direktan su omaž filmu Muškarci više vole plavuše.

(foto izvor: www.experimentsinelegance.com)

(foto izvor: www.experimentsinelegance.com)

Prsten iz filma Gospodar prstenova

Za razliku od prethodnih komada nakita, u ovom slučaju se ne radi o estetici. Sam naziv kaže da se čitava radnja filma vrti oko prstena, što ga automatski čini jednim od najznačajnijih komada nakita u istoriji filma. Prsten koji se koristio tokom snimanja imao je 18 karata zlata, a napravljen je na Novom Zelandu.

(foto izvor: www.looper.com)

(foto izvor: www.looper.com)

Ogrlica iz filma Titanik

Verovatno najpoznatija ogrlica ikada na filmu jeste ona pod nazivom Srce okeana. U filmu se kaže da je pripadala kralju Luju XVI, i da je nakon Francuske revolucije plavi dijamant oblikovan u srce. U realnosti, dizaj ogrlice od cirkona i belog zlata pripada Asprey & Garrard-u iz Londona. Na kraju filma, u jednoj od najvažnijih scena, ogrlica poetično biva bačena u okean.

(foto izvor: www.cosmopolitan.com)

(foto izvor: www.cosmopolitan.com)