Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nova „Dior” kolekcija u nestvarnom ambijentu

AUTOR: CityMagazine 10 Jul, 2020
Nova „Dior” kolekcija u nestvarnom ambijentu

Svedočimo promenama u svim segmentima života usled zdravstvene krize koja ne posustaje. Ni svet modne industrije nije ostao imun, pa su se kreatori svojski potrudili da vreme karantina iskoriste za stvaranje. Šivenje novih modela visoke mode iziskuje puno vremena, umešnost i filigransku preciznost, te je nastanak novih kolekcija tekao neometano, bez obzira na okolnosti. Međutim, predstavljanje istih krije drugu stranu medalje. Revije na koje smo navikli trenutno su na pauzi, bez izgleda da će moći da se održe u skorije vreme. Ipak, ne bavimo se slučajno ovom temom u današnjem tekstu…. Naime, modne kuće ipak su predstavile svoje modele za sezonu jesen/zima 2020/21, doduše na nešto drugačiji način, a prva u nizu je bajkovita kolekcija Dior-a koja je fotografisana u nesvakidašnjem ambijentu…

Ovogodišnje prikazivanje komada svakako je nezapamćeno, što je malo ko mogao da pretpostavi početkom godine. Izvan piste i publike u prvim redovima, ljubitelji visoke mode moraće da prihvate novu realnost i modele biraju na osnovu filmova i fotografija. Kada je reč o modnoj kući Dior, oni su poverenje ukazali poznatom umetniku Mateu Garonu, koji se odlučio za prirodni ambijent i nadrealizam.

Ovakav pristup nudi uvid u ono što je samo po sebi nevidljivo, smatra Marija Gracija Čiuri, koja je dodala kako je interesuje misterija i magija, što pomaže u ovim trenucima neizvesne budućnosti. Sašiveno je ukupno 14 modela koji odišu poletnošću i romantičnim prizvukom, a, pored toga, prepoznatljiva elegancija predstavljena je pomoću motiva grčkih boginja.

Već smo spomenuli da kreatori nisu časili časa, već su se prihvatili posla i iznedrili nove modele. Marija Gracija Čiuri otkrila je da je inspiraciju potražila u radovima nekoliko umetnica i muza među kojima su: Li Miler, Dora Mar, Dorotea Taning, Leonora Karington i Žaklin Lamba. One su primer atipične ženstvenosti. Upravo je to ideja nove kolekcije – povezanost sa prirodom i transformacija. U galeriji koja sledi, pogledajte kako izgleda ova impresivna kolekcija.

Izvor: Harper‘s BAZAAR España