Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Otkrivamo kako su izgledali počeci poznatih supermodela

AUTOR: CityMagazine 20 Feb, 2019
Otkrivamo kako su izgledali počeci poznatih supermodela

Supermodeli izgledaju kao da imaju najbolje živote na svetu. To verovatno nije daleko od istine, ali ne treba zaboraviti da mnoge od ovih dama dolaze iz skromnih porodica i puka je sreća što im se pružila prilika da pokažu svetu svoju lepotu i eleganciju.

Neko je prvo morao da ih primeti i angažuje na svojim projektima, a na njima je bilo da se potrude da ne prokockaju ovakvu šansu. U nastavku ćemo vam otkriti kako su izgledali počeci Sidni Kraford, Kejt Mos, Naomi Kembel i drugih supermodela koji su vladali modnom scenom poslednjih nekoliko decenija.

Žizel Bundšen

Žizel Bundšen

Žizel Bundšen

Kada je imala 14 godina, Žizel nije bilo na kraj pameti da će uskoro postati poznata. Sve se promenilo kada ju je tokom ručka u McDonalds restoranu u Sao Paulu primetio jedan modni agent. Ubrzo je angažovana za reviju čuvenog britanskog modnog kreatora Aleksandra Mekvina, a već sa 18 godina je počela svoju dugogodišnju saradnju sa brendom Victoria’s Secret.

Kejt Mos

Kejt Mos

Kejt Mos

Malo koja manekenka je dostigla popularnost Kejt Mos, ali treba reći da njen uspeh uopšte nije bio izvestan. Budući da joj je otac radio za avio kompaniju Pan-Am, ona je imala privilegiju da relativno često putuje. Tokom jedne posete Njujorku, na aerodromu JFK četrnaestogodišnju Kejt je primetila modna agentkinja Sara Dukas. Popularna manekenka ni danas ne može da shvati šta je Sara videla u njoj pa je tim povodom izjavila: „Bila sam niska, krivonoga i imala sam loše zube. Niko nije mislio da sam najlepša devojčica u školi“. Na njenu sreću, ljudi iz kompanije Calvin Klein su smatrali suprotno i najviše zahvaljujući njima ona danas uživa status legende modne industrije.

Sindi Kraford

Sindi Kraford

Sindi Kraford

Sindi Kraford je odrasla na farmi u Ilinoisu. Njenu lepotu je primetio lokalni fotograf koji je odlučio da je fotografiše za jedan nedeljnik njihovog grada. To je bila njena prva naslovna strana. Sindi je nakon toga trijumfovala na Look Of The Year takmičenju agencije Elite Model Management što je definitivno utrlo put njenim daljim uspesima u svetu mode. Danas je ponosna majka Kaje Gerber, jedne od najtraženijih manekenki poslednjih godina.

Naomi Kembel

Naomi Kembel

Naomi Kembel

Kada je imala 7 godina, ova britanska lepotica se pojavila u spotu za pesmu Is This Love Boba Marlija, dok je u dvanaestoj godini stepovala u videu I’ll Tumble 4 Ya grupe Culture Club. Zanimljivo je da ovi počeci nisu igrali ulogu u njenoj budućoj karijeri modne ikone, već je sudbinu Naomi odredio jedan slučajan susret sa modnom agentkinjom Bet Bolt koja ju je zapazila kako zuri u izlog luksuzne radnje u Kovent Gardenu u Londonu. Nekoliko nedelja kasnije Naomi je i zvanično započela saradnju sa Bet i zauvek zaplovila u modne vode.

Jasmin Gauri

Jasmin Gauri

Jasmin Gauri

Jasmin Gauri je tokom ’90-ih bila jedna od najtraženijih manekenki. Kao i njena koleginica Žizel Bundšen, i Jasmin je otkrivena u McDonald’s restoranu. Ona, međutim, nije bila gost restorana već je radila na kasi kada je primećena od strane jednog skauta. Usledili su ugovori sa modnim kućama kao što su Dior, Thierry Mugler i Chanel. Jasmin je karijeru završila krajem ’90-ih jer je želela da se posveti porodici.