Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ova boja je hit leta

Lila boja je tema modnih časopisa u poslednje vreme, i to ne bez razloga. Kako je reč o boji sezone, pravi je trenutak da se podsetimo kako da je kombinujemo za najbolji efekat. Inspiraciju i ovoga puta pronalazimo u street style trikovima. Ukoliko nas redovno pratite, sećate se da smo nedavno u ovom tekstu pisali o stilskim lekcijama Dankinja, pa smo odlučili da se zadržimo na tlu Skandinavije. U redovima koji slede otkrijte savete za odevanje sa lila nijansom u glavnoj ulozi. Krenimo…

1. Pastelne nijanse

Emili Sindlev predstavila nam je jedan od načina na koje možemo iskombinovati lila sa drugim sorbe nijansama palete boja. Ova dama pored toga što je prepoznatljiva po čuvenoj Keri Bredšo frizuri, tokom Nedelje mode u Kopenhagenu donela nam je osvežavajući spoj limunžute i lila odevnih komada. Tom prilikom odlučila se za pantalone i ležernu košulju nalik gornjem delu pidžame. Izgled je upotpunila sandalama u više boja, i torbom na rame srednje veličine.

2. Neutralni tonovi

Iako se mnoge dame odlučuju za sorbe kombinacije od glave do pete, postoje i primeri nešto umerenijih tonova. One idu u prilog krilatici manje je više, a to konkretno znači da neutralne bež tonove možete dopuniti komadom u lila nijansi. Ukoliko želite da dodate lični pečat, prigrlite pink torbicu, i sigurno ćete biti zapaženi.

3. Kombinacija različitih nijansi

Natali Osman prošetala je ulicama Milana tokom Nedelje mode u kombinaciji različitih nijansi ljubičaste. Naravno, ovo izdanje privuklo je puno pažnje, a tajna je u smelosti. Jedan od predloga jeste da se lila odelo iskombinuje sa tamnijim detaljima, kako bi se razbila monotonija. Naravno, moguće je uraditi i obratno.

4. Kontrast crnoj boji

Ukoliko volite crne odevne komade, možete razmišljati u pravcu kontrastnog spoja boja. Na primer, crna suknja može odlično da se iskombinuje sa lila bluzicom ili košuljom. Time biste uneli veselost u inače klasično izdanje.

5. U svečanim prilikama

Polako se vraćamo ustaljenim navikama i organizaciji odloženih proslava, te ukoliko ste dobili pozivnicu za neki od njih, a niste sigurni kako da se obučete, mi vam predlažemo da pružite šansu lila plisiranoj haljini ili lepo skrojenom odelu. Nema sumnje da ćete postići graciozan izgled.

6. Kao detalj

Najjednostavnije rešenje je da se odlučite za lila detalje, a tu pre svega mislimo na torbice, ali i obuću. Ovaj kontrast sa bež nijansom je više nego efektan.

Izvor: Vogue España