Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ova dama od jeftine vintidž odeće pravi elegantne komade koje bismo rado imali u svom ormaru

AUTOR: CityMagazine 31 Jul, 2020
Ova dama od jeftine vintidž odeće pravi elegantne komade koje bismo rado imali u svom ormaru

Sve više i više ljudi danas postaje svesno loših strana masovne proizvodnje odeće i oni traže druge, održivije načine da i dalje uživaju u nošenju trendi komada, ali bez negativnih posledica po našu životnu sredinu. Iz tog razloga je tzv. second hand (polovna) odeća dobila dosta na značaju u poslednje vreme, ali i transformisanje vintidž komada u nešto sasvim drugačije.

Upravo ovo poslednje je opsesija 38-godišnje Džulijen Ovens, koja već nekoliko godina od najjeftinije odeće pravi elegantne komade koje bismo rado imali u svom ormaru. Ona svoje kreacije deli na svom blogu i Instagramu, a o svojim počecima u ovom hobiju rekla je sledeće: „Radila sam za neprofitnu organizaciju, pa nisam imala dovoljno para za odeću visoke mode kojoj sam se divila u magazinima. Svoj nedostatak novca, međutim, nadomestila sam viškom kreativnosti. Odlučila sam da nađem najružnije, najjeftinije i najmanje trendi komade u prodavnicama za polovnu odeću i od njih napravim nešto što će izgledati dobro. Naučila sam da šijem i ostalo je istorija…“

Mi smatramo da je Džulijen napravila dobar izbor i nadamo se da danas dobro zarađuje od svog talenta za modni dizajn i transformaciju odeće. U našoj galeriji u nastavku možete videti kako su polovni komadi odeće koji su koštali svega 1 dolar izgledali pre nego što su došli u ruke ove talentovane dame, a kako kada je ona završila sa njima.

Izvor: Bored Panda