Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove Converse patike menjaju boju kada su izložene suncu

AUTOR: CityMagazine 13 Aug, 2019
Ove Converse patike menjaju boju kada su izložene suncu

Naime, u tim trenucima njihova bela boja se na različitim delovima patika naprasno pretvara u plavu, narandžastu, crvenu i ljubičastu boju. Na taj način se dobija sasvim nov izgled istog para patika. Kolekcija nosi naziv UV Chuck 70 i nastala je kroz saradnju brendova Converse i Chinatown Market.

Sledeći Instagram video savršeno ilustruju fascinantu transformaciju ovih patika pod uticajem UV zračenja.

Jedan od autora koncepta ovog modela Converse patika, Mike Šermen, izjavio je sledeće o svojoj kreaciji: „Menjanje boje čini ovu patiku drugačijom od sličnih modela. Zamislite samo da je nosite na muzičkom festivalu. Kada ste napolju na suncu, ona se sa svojim jarkim bojama uklapa u atmosferu celokupne manifestacije, a onda kada se povučete u svoj šator, vraća svoju prirodnu belu boju i kao da vam na taj način signalizira da je sa zabavom gotovo i da je sada vreme za odmor.“

Izvor: thechinatownmarket.com

Izvor: thechinatownmarket.com

S obzirom na činjenicu koliko su originalne, Converse UV Chuck 70 i nisu toliko skupe patike. Plitki model se prodaje po ceni od 96,03 dolara, dok je duboki model moguće nabaviti za 101,03 dolara. Leto još uvek nije gotovo pa iskoristite priliku da ih naručite na vreme preko ovog veb-sajta.