Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove fotografije potvrđuju da zvoncare nikada ne izlaze iz mode

AUTOR: CityMagazine 28 Jun, 2020
Ove fotografije potvrđuju da zvoncare nikada ne izlaze iz mode

Sve je krenulo od hipi pokreta i perioda koji je usledio, a danas su pantalone sa zvonastim nogavicama neizostavni deo garderobera mnogih dama i, po svemu sudeći, to mesto će i zadržati. Interesantno je da je pomama za zvoncarama zavladala među tinejdžerkama, koje su želele da odbace model odevanja svojstven ranijim generacijama, sa haljinama i suknjama u glavnoj ulozi, i okrenu se ležernim, nesvakidašnjim pantalonama. Međutim, teksas, od koga su mahom sašivene vremenom je dobio i „nadogradnju” u vidu printova, veza i šljokica, što je odgovaralo mladim devojkama, koje su brusile svoj stil.

Iako su postojale izvesne pauze u popularnosti, kada su uske nogavice, te boyfriend model bili zastupljeniji, dolaskom 21. veka zvoncare su se vratile na velika vrata. Neke dame uz njih su nosile platforme, druge patike, koje su odličan izbor za ležerna izdanja. Viđali smo ih u jeku popularnosti grupe Spice Girls i filma Charlie‘s Angels, i to u kombinaciji džinsa i drugih materijala, ili od upadljivog lateksa. Zvoncare su čest izbor i poznatih dama, pa ih tako Viktorija Bekam savršeno kombinuje u svojim šik poslovnim izdanjima, dok Kejt Mos, sa druge strane, najčešće bira klasičan model od džinsa.

Ukoliko se osvrnemo u prošlost, možemo izdvojiti neka upečatljiva izdanja sa zvoncarama u glavnoj ulozi. Šer je pre nego što je izgradila uspešnu solo karijeru nastupala u duetu sa Sonijem, i upravo tada je nastao kadar koju ćete videti u galeriji koja sledi. Džejn Birkin, sa druge strane, glasa za jednostavnost, i najčešće smo je viđali u klasičnoj beloj majici i zvoncarama od teksasa. Jedno takvo izdanje zabeleženo je 1974. godine, tokom Kanskog festivala. Vredi izdvojiti i stilska rešenja Amal Kluni u nešto živopisnijom modelu. Ali, nećemo dužiti, već vas prepuštamo fotografijama, koje idu u prilog tezi iz naslova.

Izvor: Vogue España