Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Premiata ruši granice običnog – Kampanja proleće/leto 2019

AUTOR: CityMagazine 20 Mar, 2019
Premiata ruši granice običnog – Kampanja proleće/leto 2019

U malom selu Ukia, u Kembrada de Humahuaka dolini, vekovima koegzistiraju različite kulture i etničke grupe, spajajući se uprkos svim okolnostima. Fuzija španskih i domaćih običaja inspirisala je nastanak Severnog karnevala. Ovaj događaj je više od prazničnog duha i slavlja, on slavi one male momente koji unose ritam u živote stanovnika ovog magičnog mesta. Na karnevalu su popularni šareni kostimi đavola ukrašeni ogledalima koji teraju zle duhove. Ovaj karneval slavi slobodu i vitalnost, gde svaka individua ima priliku da se poveže sa najčistijim radostima života.

Pomoću kostima, maski, ritmične muzike i jakih alkoholnih napitaka, lokalci se oslobađaju stresa svakodnevnog života prepuštajući se u potpunosti prirodi i procesu pronalaženja sebe poput katarzičnog iskustva koje duboko revitalizuje duh pojedinca i ima blagotvorno dejstvo.

U srcu Anda otkrili smo da se univerzum ne kreće uvek u istom pravcu. Shvatili smo da je različitost nasleđe koje treba negovati i čuvati kako bi se sprečila jednoličnost i otvorili vidici ka beskrajnim mogućnostima koje život pruža. Jer, neočekivano je upravo ono što život čini kreativnim, prelepim i čudesnim.