Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Prisetimo se originalnih supermodela iz devedesetih

AUTOR: Isidora Spasić 15 Aug, 2019
Prisetimo se originalnih supermodela iz devedesetih

One su bile muze modnog kreatora Đanija Versaćea. Pojavile su se u kultnom spotu Džordža Majkla za pesmu „Freedom“. Pojam su lepote, stila i gracioznosti. Menjale su modnu industriju i njene standarde. Upečatljive i nezaboravne, one su ultimativni supermodeli.

Piše: Isidora Spasić

Kejt Mos

U svet mode ušla je sa 14 godina, a njena visina od 170 cm nije obećavala uspeh. Pored toga, Kejtin neobičan dečački izgled mnogima je na početku bio odbojan. Međutim, sve se promenilo kada je krenula da radi za Calvin Klein. Kejt je modna ikona za sva vremena, čije se lice moglo videti na naslovnoj stranici britanskog Vogue-a čak 39 puta.

Ljubavni život: Našla se u turbulentnoj romansi sa glumcem Džonijem Depom.

(foto izvor: www.thedilettanteuk.com)

(foto izvor: www.thedilettanteuk.com)

Sindi Kraford

Raskošna kosa, mladež iznad usne, i upečatljiv osmeh učinili su da Sindi bude izuzetno tražena u modnom svetu. Postala je zaštitno lice Revlon-a, a njen tipično „američki izgled“ – kako bi ga neki definisali, omogućio joj je da se pojavi u kultnoj reklami za Pepsi. Danas njena ćerka, Kaja Gerber, takođe gradi status supermodela.

Ljubavni život: Bila je udata za glumca Ričarda Gira.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)

Klaudija Šifer

Kada je imala 17 godina, Klaudiju je u Dizeldorfu sreo modni agent koji je insistirao da se preseli u Paiz. Tamo ju je Karl Lagerfeld odabrao za zaštitino lice Chanel-a. Dugi niz godina bila je ambasador L’Oréal-a, a drži i titulu u Ginisovoj knjizi rekorda, kao manekenka koja se pojavila na preko 1000 naslovnica.

Ljubavni život: Zabavljala se sa mađioničarem Dejvidom Koperfildom.

(foto izvor: www.theplace2.ru)

(foto izvor: www.theplace2.ru)

Eva Hercigova

Karijeru je zapčela sa 16 godina, kada je pobedila na takmičenju lepote u Pragu. Pozirala je za prestižni Sports Illustrated, dok se pored mnogih kampanja izdvajaju one za Guess i Agent Provocateur. Ipak, najprepoznatljivija je u reklami za Wonderbra, pod sloganom Hello Boys. Eva je proglašena i za Merilin Monro devedesetih godina.

Ljubavni život: Priča se da je bila u vezi sa glumcem Leonardom Dikaprijem.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)

Naomi Kempbel

Otkrivena je sa 15 godina, dok je pohađala baletsku školu u Londonu. Već sa 16 godina, kao prva žena tamne puti, pojavila se na naslovnoj strani britanskog Elle-a. Takođe se kao prva crnkinja pojavila i na naslovnici francuskog Vogue-a, jer je kreator Iv Sen Loran rekao da će povući sve svoje reklame ukoliko se to ne desi. I dan danas Naomi hara modnim pistama u Milanu, Njujorku i Parizu.

Ljubavni život: Kratko je bila verena za basistu grupe U2.

(foto izvor: www.refinery29.com)

(foto izvor: www.refinery29.com)

Linda Evanđelista

Rođena u Kanadi, poreklom iz italijanke katoličke porodice, Linda se našla na preko 700 naslovnih strana mnogih časopisa. Često je menjala frizure, ali je kratka kosa postala njen zašitni znak, pa je takav stil dosta kopiran tokom devedesetih. Poput kameleona, odlično je transformisala izgled, te je zato bila muza Karla Lagerfelda i Đanija Versaćea.

Ljubavni život: Ima sina iz veze sa Fransoa-Arni Pinom, trenutnim suprugom glumice Selme Hajek.

(foto izvor: www.marieclaire.com)

(foto izvor: www.marieclaire.com)

Kristi Tarlington

Tokom jedne od seansi jahanja konja, Kristi su predložili da upliva u manekenske vode. Tada je imala 14 godina. Pozirala je za mnoge modne kuće, kao što su Louis Vuitton i Prada. Za samo 12 dana rada za Maybelline zaradila je 800.000 dolara. Zbog prelepog izgleda Metropoliten muzej umetnosti uvrstio je Kristi u Lica dvadesetog veka.

Ljubavni život: Kristina sestra Keli udata je za brata od njenog muža.

(foto izvor: www.pinterest.at)

(foto izvor: www.pinterest.at)

Helena Kristensen

Sve je počelo kada se Helena greškom našla na tamičenju Mis Kopenhagena, na kom je osvojila prvo mesto. To joj je omogućilo da se pojavi na Mis Univerzuma, a onda je prešla na modne piste. Šetala je za mnoge modne kuće, kao na primer Lanvin, Hermes, Valentino i Victoria’s Secret. Helena je bila i kreativni direktor časopisa Nylon.

Ljubavni život: Zbog senzualnog spota za pesmu Wicked Game mnogi smatraju da je bila u aferi sa pevačem Krisom Ajzakom.

(foto izvor: www.everrwanting.com)

(foto izvor: www.everrwanting.com)