Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Revijama autorske mode završen prolećni Perwoll Fashion Week

AUTOR: CityMagazine 23 Apr, 2019
Revijama autorske mode završen prolećni Perwoll Fashion Week

Završno veče Perwoll Fashion Week-a otvorila je Ana Ljubinković kolekcijom „Drugde”, nakon čega su usledile revije Sonje Jocić, Boška Jakovljevća, Tijane Žunić, Zejaka i Viktorije Džimrevske. Perwoll Fashion Week zatvorila je Danica Srećković koja je inspiraciju pronašla u vojnim i policijskim uniformama, a detalje uniformi je provlačila u svakom odevnom predmetu.

ANA LJUBINKOVIĆ

Ana Ljubinković

Ana Ljubinković

Ana Ljubinković je kolekciju jesen/zima 2019/20, nazvala Drugde. Baveći se i dalje modernom elegancijom kroz eksperimentisanje, kolekcija je bogata detaljima, ručno ukrašena cirkonima i čipkom, korišćeni su luksuzni materijali različitih tekstura, dok krojevi naglašavaju nežnu žensku prirodu. Ali, Ana Ljubinković kreira garderobu koja je namenjena da se nosi u najobičnijim, svakodnevnim prilikama, nazivajući svoju modu urbanom visokom modom. Kolekcija je upotpunjena najnovijim modelima ABO cipela.

SONJA JOCIĆ

Sonja Jocić

Sonja Jocić

Kolekcija Purification proleće/leto 2019 je istraživanje veze između tela i duha kroz dizajn tehniku koja ima za cilj da eliminiše negativne uticaje na samopouzdanje, dušu, podsvest i okruženje.

Projekat se sastoji od varijacije poluprozirnih svetloroze i crnih silueta i krojeva koji nemaju otpad tkanine, kao i venčanica i multifunkcionalnih odevnih komada, koji su usko povezani sa procesom izdvajanja, otvaranja, čišćenja duše, pružanjem samopouzdanja telu onoga ko ih nosi. Estetski oblici, tkanine i boje su inspirisani vodom, baletom i geometrijom jer su ovo jedni od najboljih načina dizajnerke za pozitivno gledanje na svakodnevni život. Materijali su uglavnom izrađeni od pamuka i svile.

MARTINI VESTO BY BOŠKO 

Martini Vesto by Boško

Martini Vesto by Boško

Kolekcijom Decadence Boško Jakovljević obeležava deceniju od kada se prvi put pojavio na Beogradskoj nedelji mode u svojstvu dizajnera za poznati domaći brend Martini Vesto. Njegova vizija za predstojeću modnu sezonu biće začinjena avangardnim krojevima i edgy tonovima. Prepoznatljiv po savršeno skrojenim kreacijama od visko kvalitetnih materijala, Boško stvara odeću sa komercijalnim karakterom. Vođen idejom da je moda odraz ličnog stava i stila, on je za sezonu proleće/leto kreirao bogatu kolekciju namenjenu muškarcima i ženama. Najnovija Boškova kolekcija odiše svežinom i buntovničkim duhom, a avangardni odevni predmeti namenjeni su onima koji odvažno ističu svoju individualnost, seksepil i autentičnost.

TIJANA ŽUNIĆ 

Tijana Žunić

Tijana Žunić

Tijana Žunić je modna dizajnerka iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom. Njene kreacije predstavljaju moderan osvrt na klasične krojeve i kreira za žene koje su hrabre i senzualne. Njena najnovija kolekcija Monochroma tu je da ostavi utisak. Svojim nenametljivim luksuzom i snagom minimalizma skreće pažnju na sebe što joj pojačava samopouzdanje. Sofisticirana jednostavnost i pročišćena forma glavni su joj atributi.

Ova kolekcija je jedinstvena po tome što obuhvata širok spektar boja i svaka boja je maksimalno naglašena. Sve modele odlikuje nosivost i udobnost, kvalitetni materijali i ženstvena forma.

VIKTORIJA DŽIMREVSKA

Viktorija Džimrevska

Viktorija Džimrevska

Inspiraciju za kolekciju Vibes proleće/leto pronašla je u svim oblicima umetnosti, u svojim grafikama, proleću, bojama, emocijama, u urbanim ženama, njihovoj snazi i vibracijama koje oseća dok stvara crtež ili grafiku. U spoju nespojivog, u jednostavnosti i različitosti. Jednostavnim krojevima sa neobičnim detaljima i printovima želi da da jedan novi moderni look celokupnoj kolekciji.

Kolekcija se sastoji od prolećnih mantila prsluka, dugih i kratkih pantalona, haljina, cipela i tašni, pročišćenih formi, providnih površina, upotpunjenih detaljima i printovima sa njenim logotipom koji čine svaki model autorskim.

Materijali su prirodni i veštački: pamuk, teksas, keper, til, skaj, plastika. Teksture su različite – mat, sjaj, print… U pogledu boja dominiraju bela i denim u raznim nijansama plave. Kolekciju je nazvala Vibes i želi da modele sa njenim potpisom nose devojke i žene koje svojom snagom ostavljaju pečat i individualnost.

ZEJAK

Zejak

Zejak

Radeći na kolekciji FW19, nastavio je ranije započeto istraživanje pravougaonih oblika i načina na koji se njima mogu zameniti zaobljene linije klasičnih krojnih delova, što je rezultiralo voluminoznim, drapiranim, čak i lepršavim savremenim odevnim predmetima sa naznakama uticaja tradicionalne japanske nošnje, ali i zapadnjačkog kostima flapper perioda.

Pridržavajući se svedene palete neutralnih tonova, poput crne, sive i bele, uobičajene za njegov minimalistički pristup dizajnu, ovog puta uvodi i boju senfa. Izborom materijala nastavlja suprotstavljanje tradicionalnog i modernog, pa se uz vunene mešavine u karo-dezenu, brokat i klasični crni žoržet nalaze spandeks i neopren.

DANICA SREĆKOVIĆ

Danica Srećković

Danica Srećković

Inspiraciju za kolekciju Inside out dizajnerka je pronašla u vojnim i policijskim uniformama, a detalje uniformi je provlačila u svakom odevnom predmetu.

Kreatorka smatra da patrijarhalno društvo na našim prostorima ženi nameće određenu dozu suzdržanosti, a različita očekivanja, u svakodnevnom životu je na određeni način limitiraju. Stoga ona novom kolekcijom prikazuje oslobođenu ženu, onu koja je u potpunom skladu sa svojom unutrašnjošću.

Hrabrost i prkos jesu glavne karakteristike ove kolekcije koja je većim delom izrađena od elegantnih i ženstvenih materijala, kao što su svila, čipka i saten. Sklop odabranih materijala i kroja ilustruje jednu atraktivnu žensku figuru, čime se ističe njena prava priroda.

Sa druge strane, primese vojne uniforme i kože u detaljima, govore o ostacima nametnute suzdržanosti, sa kojima se ona odvažno poigrava. Za izradu ove kolekcije, dizajnerka je koristila crnu, crvenu, maslinasto zelenu, plavu i braon boju.