Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
S ofingera: Bojana Vunturišević

Složićete se da Bojanu ne treba posebno predstavljati, jer je svi dobro znate još kao nekadašnju pevačicu benda „Svi na pod“, a njen prvi solo album „Daljine“ približio je preko potreban originalan i inovativan zvuk domaćoj muzičkoj sceni. I dok se hitovi i opravdani uspesi nižu, došlo je vreme da se priča o jednoj vrlo važnoj temi.., pa o modi naravno! Šta će to Bojana nositi ove jeseni, ko je po njenom mišljenju modna ikona, ali i kakve su žurke najbolje i sa kim najviše voli da pleše, saznaćete u ovom našem modnom ćaskanju.

Koje ćeš tri odevne stvari sigurno nositi ove jeseni?

Moji “modni planovi” menjaju se iz nedelje u nedelju. U ovom trenutku isključivo razmišljam o jednobojnim helankama koje su napravljene od nekog interesantnog materijala. U svojoj glavi to obavezno kombinujem sa nekim dobrim duksom i super patikama. Dakle, nešto krajnje jednostavno, a tako teško za pronaći u gomili resa i cvetnih dezena.

Foto: Aleksandar Karaulić

Šta je ono što nikada ne bi obukla, a što misliš da bi svako trebalo da ima u svom ormanu?

Nikada ne bih obuklaaa.., hmmm..? Stvarno mi je potrebno vreme da o tome razmislim pošto samo vidim i nosim stvari koje mi se dopadaju i u kojima se osećam komotno. Znam samo da nikada ne bih obula jedne cipele na štiklu iz Zare koje sam kupila zarad nekog fotkanja. Fantastično se slikaju, ali hodanje u njima prava je kazna.

Foto: Aleksandar Košutić

Da li smatraš da si fashion victim, i koji je u tom slučaju tvoj modni fetiš?

Definitivno nisam fashion victim, ali volim da sam dobro obučena. Kao i u muzici, i u modi poštujem pravilo: manje je više. Najviše se ložim na dukseve u poslednjih nekoliko godina. Imam jedan, u žutoj boji, da me zgreje i osunča u ovim sivim danima.

Foto: Milica Mrvić

Ko ti je modna ikona iz sveta poznatih?

Definitivno Solange! Svoj sofisticirani muzički stil prenela je i na taj vizualni momenat. Od fotografija, covera albuma, spotova, live nastupa – sve mi se dopada.

Foto: Milica Mrvić

Kada bi te sutra neki poznati kreator ili brend pozvao da budeš njihovo zaštitno lice, ko bivolela da to bude?

Roksanda Ilinčić odmah! A nedavno sam otkrila jedan super brend This Is The Uniform. Elegantni diesel 90-tih. Fantastično.

Foto: Milica Mrvić

Da imaš vremensku mašinu, u koji modni period bi se vratila i zašto?

Uvek i zauvek u osamdesete. Volim volumizirane kose, jaku šminku u neverovatnim bojama, šljašteće predimenzionirane jakne u kombinaciji sa mini suknjom dubokog struka. Ovde zaboravljam da je manje više.

Foto: Aleksandar Košutić

Spremaš fancy party. Koja je tema i ko od poznatih, živih ili neživih, dolazi?

Teme nema, jer najbolje žurke su spontane žurke. Samo mi je važno da dođu moje prijateljice, jer su one izmislile zabavu. I moj Ivan obavezno mora da dođe, sa njim najbolje plešem.

Foto: Aleksandar Košutić

U čemu spavaš?

U pidžami koju mi je mama kupila kod Slavke na pijaci.

Foto: Gradić Fest

Na čemu zanimljivom trenutno radiš?

I dalje radim na video prezentaciji albuma Daljine. Letos smo pripremali fantastične spotove koji će se pojaviti na mom YouTube kanalu. Volim to da zovem “jesenja šema”. Ovih dana izašao je video za pesmu Vetar u kosi koji je snimila talentovana studentkinja FDU-a Milica Cvetković. Fantastične kadrove zabeležila je na Adi Bojani, tamo gde su Daljine i počele. Sledeći je Noćni program. E, to će biti spektakl!

Foto: Boško Đorđević

Pitaj ti mene nešto.

Koja ti je omiljena pesma sa albuma Daljine, i zašto baš ta?

Volim naslovnu numeru jer ima dobar vajb, ali ipak mi je Kese etikete favorit. Često mi se tekst vrzma po glavi kada zombirano i beznadežno zurim u visoke rafove velikih supermarketa. I još više kada vidim kombinaciju nebuloza koje na kraju kupim, što je ok jer se u tom momentu setim sebe.

A svi vi kojima je Vetar u kosi trenutna ili buduća omiljena pesma, uživajte.

Naslovna fotografija: Aleksandar Karaulić