Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Spremni za novu sezonu – Perwoll Fashion Week

AUTOR: CityMagazine 22 Apr, 2019
Spremni za novu sezonu – Perwoll Fashion Week

Na početku šeste večeri Perwoll Fashion Week-a videli smo reviju autora iz Belgrade Design District-a čiji razvoj Nedelja mode snažno podržava od samog početka. Na reviji su učestvovali Aleksandra Lalić, prošlogodišnja dobitnica Elle Style Award, Milena Radović sa kolekcijom doslednom monohromatskoj igri crne i bele sa tek nekoliko pastelnih nijansi, Dejana Momčilović sa kolekcijom „This Little Light of Mine, I’m Gonna Let It Shine ”, Get Up-Jasmina Vujović sa kolekcijom „The Other Side of the Sun”, a posle duže pauze i brend „SestreS”, iza kog stoje sestre Ivana i Jelena, koje su nedavno imale vrlo zapažen nastup na Ljubljana Fashion Week-u.

ALEKSANDRA LALIĆ

Aleksandra Lalić

Aleksandra Lalić

Mikro kolekcija I’ve Been Too Fucking Busy – or Vice Versa nastala je kao vizuelna beleška subjektivizacije vremena, odnosno, definisanjem ženskog „nerada”. Romantičarska požuda za pronalaženjem ličnog smisla i obaveza individualnog ostvarenja traju uporedo u radnom i slobodnom vremenu. Savremeni imperativ: život mora biti zanimljiv – nadstrešnica je pod kojom radno i slobodno vreme obiluju izborima. Dokolica tako postaje prisila, zahtevna poput rada, a produktivno ropstvo – fantastična mogućnost za ostvarenje punog potencijala.

MILENA RADOVIĆ

Milena Radović

Milena Radović

Kolekcijom za proleće/leto 2019. ostaje dosledna monohromatskoj igri crne i bele uvodeći tek u naznakama nekoliko pastelnih nijansi koje će, inače pročišćene i minimalističke forme osvežiti i uvesti nas u predstojeću sezonu. Izraženiji kontrast, igra boje i teksture biće prisutni na haljinama koje čine ekskluzivne komade ove kolekcije.

DEJANA MOMČILOVIĆ

Dejana Momčilović

Dejana Momčilović

Kolekcijom This Little Light of Mine, Im Gonna Let It Shine za proleće/leto Dejana Momčilović nadograđuje svoj dizajnerski opus uvodeći neki sasvim nov pokret u tkaninu, osvežavajući ženstvene forme tematski usmerenim detaljima, a pritom i dalje ostaje nepogrešiva u izboru kolorita i materijala.

GET UP – JASMINA VUJOVIĆ

Jasmina Vujović

Jasmina Vujović

Kolekcijom za proleće/leto 2019. The Other Side of the Sun Jasmina Vujović ide nekoliko koraka dalje u razradi svojih monohromatskih vizija. Promišljajući u rasponima od oniričnog do objektivnog, gotik i romantičnog, ženstvenog i rodno neutralnog, voluminoznog i svedenog, kolekcija predstavlja upečatljivu i koherentnu celinu sa prepoznatljivim autorskim pečatom.

SESTRES

SestreS

SestreS

SestreS se bave modnim dizajnom, stajlingom i scenskim kostimom. Prisutne su na savremenoj modnoj sceni od 2000. godine, a kao brend SestreS postoje već 13 godina.

Kreativni postupak SestreS se u velikoj meri oslanja na ručni rad i ne može se multiplicirati, pa su u njihovoj produkciji najviše zastupljeni unikatni komadi. Pre deset godina pokrenule su liniju SestreS for Every Day, male serije mašinski šivene odeće na kojoj zadržavaju elemente ručnog rada u formi manjih intervencija.

Izbor materijala upućuje na odluku da se čulna svojstva otkrivaju kroz polaritete: tamno – svetlo, prozračno – neprozirno, meko – čvrsto, nežno – snažno, glatko – hrapavo, podatno-opiruće.

Senzualne, meke i povremeno erotične forme ne stoje u suprotnosti sa geometrijskim i čvrstim površinama; crtež nekada prati formu i naglašava je, a nekada se odvaja od forme i tako diskretno oslobođen ima funkciju izmeštanja iz očekivanog i konvencionalnog.

BONATTI

Bonatti

Bonatti

Poznati brend Bonatti atraktivnom revijom predstavio je kolekciju kupaćih kostima koji podržavaju lični stil svakog pojedinca. Egzotični prikaz kolekcije između palmi savršeno je upotpunio nastup sastava Salsa Punto. U kolekciji koju je kreirala Vesna Matijević, zastupljeni su modeli tonova kraljevski plave, bež-zeleni printovi protkani zlatnim detaljima i jarki dezeni koji plene svojom atraktivnošću. Karneri, dekolte ili svedena klasika, će pronaći put do ormana svakog zaljubljenika u modu. Nije važno da li ste ljubitelj jednodelnih ili dvodelnih modela, Bonatti nudi savršen kroj za leto, koji čini da se osećate udobno u vrelom letnjem danu.

Promovisanje domaćih autora i van granica naše zemlje jedan je od fokusa BFW-a tokom cele godine, a nastavljen je i ove sezone kroz regionalni konkurs Fashion Scout SEE u okviru kog smo videli revije pobednice konkursa Gale Borović koja će pobedničku kolekciju predstaviti i tokom jesenjeg London Fashion Week-a, zatim rad Ane Reljin i Nine Bogosavljev kroz modele njihovog brenda BULKA, kao i kolekciju talentovane Teodore Pašalić. Mušku kolekciju prikazala je gošća iz Ljubljane Petja Zorec, a konceptualni umetnik Ivan Divan nam se predstavio kolekcijom Mesara prenoseći lični doživljaj imaginarnih projekcija, vešto skrivanog promiskuiteta savremenog društva.