Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

U novoj godini želim…

AUTOR: Marija Arsić 09 Jan, 2019
U novoj godini želim…

Najvažnije je da poznajete osobu kojoj poklon kupujete. Da li je reč o nekome ko najviše uživa u sitnim zadovoljstvima, dodiru luksuza ili novim čulnim iskustvima? Da li je u pitanju ljubitelj mode, umetnosti, putovanja, ili pak neko ko vodi aktivan život, uživa u avanturi i sticanju novih veština? Imajte na umu da odabirom poklona dosta govorite o sebi, ali i odnosu s tom osobom, stoga budite vrlo pažljivi, birajte pametno i vodite računa da poklon bude po meri onoga kome je namenjen.

Za kosmopolite

Ukoliko poklanjate osobi koja voli da putuje i upoznaje kulture i običaje drugih zemalja, onda je jedan gastro užitak idealno rešenje. Nesvakidašnje čajne mešavine, egzotični začini, dobro vino, kvalitetni sirevi ili čokoladne praline koje ste kupili na poslednjem putovanju biće sjajan izbor. Osim toga, ukoliko je reč o osobi koja želi da nauči neki novi jezik kako bi se lakše snalazila na putovanjima, kurs može biti vrlo stimulativan izbor.

Za kosmopolite

Za kosmopolite

Za ljubitelje umetnosti

Osobu koja voli umetnost najviše ćete obradovati knjigom njenog omiljenog autora, luksuznom monografijom, gramofonskom pločom retro štiha, ili pak kartama za pozorište, bilo da je reč o klasici ili alternativnoj sceni. Ukoliko poklanjate nekome ko voli primenjenu umetnost, lep komad keramike, originalni nakit domaćeg dizajnera ili ručno oslikana svilena ešarpa zasigurno će goditi njegovom umetničkom senzibilitetu.

Za ljubitelje umetnosti

Za ljubitelje umetnosti

Za modne gurue

Osobe istančanog stila nije lako oduševiti. Kako one imaju vrlo sofisticiran modni ukus, naš savet je da se držite neutralnih komada, odnosno detalja koji su uvek siguran izbor. Tako ćete damu od stila obradovati glamuroznom svilenom pidžamom, lepim kožnim novčanikom, elegantnim šeširom, odnosno ilustrovanom knjigom o njenom omiljenom dizajneru ili modnoj epohi. S druge strane, muškarca koji drži do sebe i neguje muževan stil, obradovaće dobra kravata, par modernih čarapa, lep kožni kaiš ili set za negovanje brade. Reč je o detaljima koji čine veliku razliku i koji sigurno neće ostati nezapaženi.

Za modne gurue

Za modne gurue

Za sladokusce

Nema ničeg lepšeg od mirisnih, sveže ispečenih kolačića koji greju dušu i evociraju uspomene na bezbrižno detinjstvo… Stoga, tokom praznika, umesto kupovine gotovih kolača i drugih slatkiša, dragu osobu ili članove porodice počastite korpicom njima omiljenih poslastica. Neodoljivi đumbir keksići, raskošni kapkejk kolačići i komizbrot sa suvim voćem mogu biti vrlo inspirativni za dekoraciju, ali ništa manje zanimljivi nisu ni tradicionalni božićni kolači. Ukoliko slatki paket lepo dekorišete ukrasnim vrpcama, mašnom ili nekom simpatičnom porukom, oduševljenje sigurno neće izostati.

Za sladokusce

Za sladokusce

Za avanturiste

Ukoliko želite da istinski oduševite osobu koja voli avanturu i promenu rutine, priredite joj iznenađenje u vidu izleta ili kraćeg putovanja. Bilo da je reč o popodnevnom odlasku u obližnji grad vredan pažnje, romantičnom vikendu na planini, ili poseti nekoj od uzbudljivih evropskih prestonica, ovo je poklon koji, iako finansijski i organizaciono verovatno najzahtevniji, vredi svakog uloženog truda i novca. Ništa se ne može porediti s iskustvom putovanja koje otvara nove horizonte, ispisuje anegdote i stvara uspomene za čitav život. A da bi putovanje bilo kompletno, potrebna je i adekvatna oprema, te bi jedan kožni ranac ili mini putna torba, bežični punjač, ili pak profesionalni foto-aparat savršeno zaokružili ovu priču.

Za avanturiste

Za avanturiste

Ne zaboravite na sebe

Na kraju, ne zaboravite da i sebe počastite nečim što ste dugo priželjkivali. Bilo da je reč o kozmetičkom tretmanu koji bi vam baš prijao, odlasku na večeru u novi simpatični restoran, neodoljivom džemperu od kašmira ili pak kursu keramike, dajte sebi oduška, razmazite čula i nagradite sebe za sva postignuća tokom prethodnih dvanaest meseci… Samo kad volite i poštujete sebe, bićete dobri i ljudima u svojoj okolini, i voljni da s njima delite izazove, radosti i iskustva koja Nova godina nosi sa sobom. Srećni praznici!

Izdvojeno za tebe

Nivea: Brend kom se veruje

Plava limena kutija je bila sastavni deo života nekoliko generacija u 200 zemalja širom sveta, i danas je popularnija nego…

Tamnozelena je hit zimske sezone

Iako na prvi pogled ne deluje kao naročito inspirativna za stilizovanje, tamnozelena boja ove sezone doživljava svojih pet minuta, te…

Urban Hiking

Gradovi puni zanimljivih ulica, izazovnih stepenica i skrivenih prolaza idealni su za kilometarske pešačke rute i hodanje u raznim pravcima.…

Personalizovana kozmetika: Recept za srećnu kožu

Ne postoji univerzalni recept za blistav ten i zdravu kožu. Ako koristite proizvode namenjene vašem tipu kože, ali vas koža…