Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vans i Muzej moderne umetnosti u Njujorku udružili su snage za novu kolekciju poznatog brenda

AUTOR: CityMagazine 02 Oct, 2020
Vans i Muzej moderne umetnosti u Njujorku udružili su snage za novu kolekciju poznatog brenda

Posle saradnje sa Van Gog muzejem i patika sa printovima slika Fride Kalo, Vans je pripremio još jednu kolekciju svojih proizvoda inspirisanu umetnošću. Poznati brend je ovog puta u pomoć pozvao Muzej moderne umetnosti u Njujorku, a kao inspiraciju za svoju novu kolekciju izabrao je dela Salvadora Dalija, Vasilija Kandinskog, Kloda Monea, Edvarda Munka, Ljubov Popove, Džeksona Poloka i Fejt Ringold.

Za sada je samo predstavljen deo kolekcije inspirisan delima prva tri umetnika, a proizvode iz ove kolekcije možete kupiti na zvaničnom sajtu brenda Vans.

Klasičan model Vans patika Old School Twist dobio je novo ruho inspirisano slikom Upornost sećanja, španskog nadrealiste Salvadora Dalija. Ova slika se može videti i na majici sa dugim rukavima i dukserici sa kapuljačom iz iste kolekcije.

Pionir apstraktnog slikarstva Vasilij Kandinski inspirisao je novu verziju Vansov Classic Slip-On modela obuće. On sada ima print slike Narandžasta slavnog ruskog umetnika, a isti motiv se može pronaći i na majici sa dugim i kratkim rukavima i kačketu iz ove kolekcije.

Klod Moneov serijal slika Lokvanji poslužio je kao inspiracija za Vansovu kolekciju koja uključuje Authentic model patika, duksericu sa kapuljačom i kačket.

Izvor: My Modern Met