Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vans je izbacio kolekciju patika inspirisanih Fridom Kalo

AUTOR: CityMagazine 11 Jul, 2019
Vans je izbacio kolekciju patika inspirisanih Fridom Kalo

Čuveni skejterski brend Vans je poznat po svojim različitim kolekcijama obuće i odeće koje slave kulturu i umetnost. Prošle godine smo bili u prilici da kupimo artikle iz njihove kolekcije inspirisane Van Gogom, dok će ovog leta njihove patike biti u znaku Fride Kalo.

Nova kolekcija obuće brenda Vans slavi umetnost čuvene meksičke slikarke, poznate po svojim šarenim autoportretima i delima inspirisanim prirodom. Tri popularna modela Vans patika su za ovu priliku dobili novi izgled, inspirisan slikama Fride Kalo.

Na Vans OG Sk8-Hi LX patikama se može videti jedan od najpoznatijih autoportreta umetnice, Dve Fride iz 1939, dok je njihov prednji deo tamno zelene boje sa belim pertlama.

Vans OG Sk8-Hi LX

Vans OG Sk8-Hi LX

Vans OG Authentic LX model je dobio printove lubenica sa Fridine slike Živeo život iz 1954.

Vans OG Authentic LX

Vans OG Authentic LX

Poslednji klasični model Vans patika koji je redizajniran je OG Slip-On LX. Njegovo novo ruho je u znaku slike Autoportret sa ogrlicom od trnja, nastale 1940. godine.

Vans OG Slip-On LX

Vans OG Slip-On LX

Kolekcija patika Vault by Vans x Frida Kahlo se pojavila u prodaji 29. juna, ali nažalost samo u određenim radnjama u svetu (najviše u Severnoj Americi). Bilo bi sjajno kada bi i fanovi ove slikarke iz drugih krajeva sveta dobili šansu da prošetaju patike sa delima svoje miljenice, međutim, tako nešto još uvek nije moguće.