Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Converse_X_: Budi lider, a ne pratilac!

AUTOR: Marija Arsić 13 Feb, 2020
Converse_X_: Budi lider, a ne pratilac!

Prošlo je gotovo godinu dana od kada smo se prvi put susreli sa mladom i odvažnom grupom ljudi okupljenih pod okriljem #Converse_X_ hajp zajednice. Prethodna godina bila je za njih jako uzbudljiva budući da su je obeležili brojni zanimljivi projekti, a sve je kulminiralo globalnim momentom u LA-u koji se odigrao početkom novembra. U želji da podele svoje utiske sa nama, te predstave nove članove i aktivnosti, pozvali su nas na svoju žurku povodom globalnog Converse X dana, 8. februara, koji se istovremeno obeležavao u pomenutim zajednicama širom planete.

Prostor Marsh open space-a u Cetinjskoj bio je mali da primi toliki broj mladih ljudi, kako članova originalne postave, tako i novih lica koja su se odazvala pozivu Converse-a da sarađuju sa njima, te da udruženim snagama kreiraju originalan i organski sadržaj u različitim sferama uključujući umetnost, dizajn, sport, muziku i održivost.  

Ipak, ono što ovu priču razlikuje od ostalih koje viđamo na Instagramu jeste to što ovde nije reč o influenserima, ili najpopularnijim ljudima na ovoj društvenoj mreži, već o zanimljivim mladim individualcima koji su aktivni u nekoj kreativnoj oblasti i koji se svojim beskompromisnim životnim stilom, ali i modnim izrazom, uklapaju u Converse filozofiju. Oni se jednostavno izdvajaju u masi, te ćete ih lako prepoznati zahvaljujući neobičnim frizurama, vintidž komadima koje vrlo vešto kombinuju sa animal printom, neon i pvc detaljima, te ekscentričnim nakitom… Oni spajaju nespojivo, te bi se njihov stil najbolje mogao opisati kao hibrid ulične japanske mode i estetike ’90-ih… Najviše se prepoznaju u porukama koje šalje rep i hip-hop muzika, pa ne čudi da su im uzori ASAP Rocky i Tyler, the Creator

Kako je ovaj brend oduvek zagovarao ideju bunta, odvažnosti i autentičnosti, jasno je zašto je baš u ovim mladim kreativcima prepoznao potencijal, te poželeo da sa njima stvori nešto veliko, iskreno i značajno. U doba Instagrama, kada se uspeh meri brojem lajkova i pratilaca, Converse se odlučio za potpuno drugačiji pristup, jer veruje da je svako od nas dovoljno osoben i nezavistan da ne bi morao bilo koga da sledi. Oni veruju da je moguće raditi stvari na SVOJ način, te da je upravo ta raznolikost ono što svet čini lepšim, boljim i uzbudljivijim. Iz tog razloga, Converse je odlučio da svoju pažnju i energiju usmeri upravo ka onima koji žive ideju nezavisnosti, a koja im omogućava da budu lideri, a ne pratioci.

Kako Converse_X_ zajednica postoji u Beogradu od aprila prošle godine, sada je došao trenutak za proširenje. To praktično znači da ukoliko Converse prepozna vašu individualnost i istinsko interesovanje za ovaj projekat, on vam nudi saradnju, i to ne bilo kakvu! Naime, budući da je ovaj brend decenijama neizostavni deo najrazličitijih kulturnih i društvenih zbivanja pomoću koga oni koji ga nose pričaju svoje neverovatne priče, Converse vam nudi svoje patike, a na vama je da ih iskoristite na SVOJ način, te tako ne samo ispoljite svoju kreativnu stranu, već i stvarate neke nove uspešne priče.

U 2020. Converse želi da celokupno iskustvo sa Converse X-om podigne na viši nivo, te su tako izdvojili pet kreativnih oblasti u okviru kojih mogu i žele da pruže podršku, a to su: dizajn (uključujući modni dizajn), umetnost (uključujući fotografiju i videografiju), muzika, sport i održivost.

Osim toga, ovu godinu obeležiće i niz lokalnih aktivnosti i okupljanja, a kao šlag na tortu tu je putovanje u Los Anđeles koje je rezervisano za kraj godine. Mi im želimo puno uspeha i neustrašivih, odvažnih i inspirativnih #Converse_X_ priča!