Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ne možete za sebe reći da ste dobar vozač ukoliko ne znate ove trikove

AUTOR: CityMagazine 27 Aug, 2019
Ne možete za sebe reći da ste dobar vozač ukoliko ne znate ove trikove

No, tu nije kraj… U nastavku saznajte još nekoliko efikasnih trikova koji će vam uštedeti i vreme i novac:

1. Uštedite gorivo uklanjanjem neželjenog tovara u automobilu

Prilično razumno, zar ne? Pa, da, ali kladimo se da svi imaju gomilu stvari koje im stoje u gepeku dosta dugo. Problem je u tome što se potrošnja goriva povećava što je veća težina u automobilu, jer motor mora sagoreti više goriva kako bi ubrzao i održao kretanje.

2. Čarape na brisačima

Izlazak iz kuće rano ujutru tokom zime može biti težak i naporan, pogotovo kada dođete do svog automobila… Ne samo da je vaše vetrobransko staklo zamrznuto, već i brisači. Praktičan trik koji će sprečiti da se smrznu preko noći je da ih podignete i obavijete starim čarapama. To će ih zaštititi od svih vrsta nepogoda, uključujući sneg, led, kišu i ekstremnu hladnoću (naravno, u razumnim okvirima).

Praktičan savet koji malo ko primenjuje

Praktičan savet koji malo ko primenjuje

3. Uklonite rđu pomoću Koka-Kole

Zahvaljujući fosfornoj kiselini, Koka-Kola je zapravo vrlo koristan i jeftin način da se uklone mrlje i rđa od metala i njihovih legura. Samo poprskajte željenu površinu ovim gaziranim napitkom, a zatim je pomoću četke (ili četkice za zube, ako je reč o manjem području) razbijte. Ne zaboravite da očišćenu površinu očistite vodom nakon što završite.

4. Koristite kuhinjsku gumu za udubljenja

Ove gume koje koristimo za otpušavanje sudopere ili wc šolje su zapravo veoma korisne i izvan kuhinje i kupatila. Kao što je prikazano na slici, možete je koristiti i za popravljanje malih i srednjih udubljenja na vašem automobilu.

I sami možete na ovakav način da ispeglate udubljenje

I sami možete na ovakav način da ispeglate udubljenje

5. Zimi ne startujte auto odmah

Baš kao i sve ostalo, ni akumulatori automobila ne uživaju u ekstremno niskim temperaturama. Zapravo, vrlo niske temperature tokom zime mogu biti zaista štetne za akumulator ako ga prvo ne zagrejete. Samo uključite farove i uključite motor automobila. Takođe, možete ga zagrejati i putem radija, ako želite.