Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Znate li koliko dugo možete voziti sa rezervnom gumom?

AUTOR: CityMagazine 15 Sep, 2019
Znate li koliko dugo možete voziti sa rezervnom gumom?

Svaki vozač strepi od pucanja gume, i nada se da će to biti sudbina koja ga nikada ne zadesi (ili njegov automobil). Ali ipak pametni vozači moraju uvek biti spremni i na taj nemili događaj. Srećom, većina automobila dolazi opremljena rezervnom gumom. Ali postavlja se pitanje, koliko dugo možete voziti sa njom? Postoje dve vrste […]

Svaki vozač strepi od pucanja gume, i nada se da će to biti sudbina koja ga nikada ne zadesi (ili njegov automobil). Ali ipak pametni vozači moraju uvek biti spremni i na taj nemili događaj.

Srećom, većina automobila dolazi opremljena rezervnom gumom. Ali postavlja se pitanje, koliko dugo možete voziti sa njom?

Postoje dve vrste rezervnih guma i trebalo bi da znate koji tip imate, jer to pravi veliku razliku u odgovoru koliko dugo možete da vozite sa rezervnom gumom. Neka vozila mogu imati gumu pune veličine koja odgovara za sve automobile, a starija vozila obično uključuju pune regulisane gume. Ako vaš automobil ima ovu vrstu gume, naročito ako ona odgovara veličini i obliku ostalih guma vašeg automobila, trebalo bi da budete u mogućnosti da vozite s njom onoliko dugo koliko želite. Ali ipak bi trebalo da vam bude prioritet da je brzo zamenite.

Ako želite da znate tačan odgovor na pitanje koliko dugo možete da vozite sa rezervnom gumom, ipak bi trebalo da se obratite uputstvu za upotrebu. Ali postoji opšti opseg sa kojim se slaže većina stručnjaka za automobile: otprilike 80 do 110 km, a 110 je apsolutni maksimum. Da biste bili što sigurniji, pridržavajte se prvobitnih 80 km.