Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 najboljih besplatnih aplikacija za ishranu

AUTOR: CityMagazine 28 Nov, 2020
5 najboljih besplatnih aplikacija za ishranu

Imajući u vidu moderan način života, sve veći broj ljudi vodi računa o ishrani i trudi se da se hrani zdravo. Sa druge strane, trenutne okolnosti u kojima se nalazimo primoravaju nas da više boravimo kod kuće, što sa sobom povlači i veću nervozu, koju najčešće pokušavamo da rešimo prekomernim unosom hrane, i kada smo gladni i kada nemamo nikakvu potrebu za hranom… Uz smanjeno kretanje, to za posledicu sve više ima i višak kilograma, te ukoliko ste i vi u ovom limbu, te ne znate kako da se izborite sa lošim navikama u ishrani, ili samo želite da se hranite zdravije, u nastavku vam predstavljamo pet najboljih besplatnih aplikacija iz domena ishrane koje će vam sigurno pomoći.

5. MyNetDiary – najbolja aplikacija za korisnike ajfona

MyNetDiary je sjajan saveznik u gubitku kilograma koji vam garantuje zdraviji život. Ova aplikacija nudi vam pristup bazi koja uključuje čak 800 000 pojmova koji se odnose na ishranu. Osim toga, ova aplikacija nudi i opciju računanja kalorija, a ukoliko imate ajfon, možete iskoristiti posebnu pogodnost prilkom kupovine namirnica. Naime, sve što je potrebno jeste da skenirate bar-kod određenog proizvoda, i na displeju vam se automatski očitava nutritivna vrednost date namirnice.

4. Fooducate – najbolja aplikacija za informisanje o namirnicama

Nekada je prilikom kupovine namirnica vrlo teško zaključiti o kakvom proizvodu je reč samo na osnovu čitanja deklaracije. Zahvaljujući Fooducate aplikaciji, možete lako saznati da li proizvod koji želite da kupite u sebi sadrži neke štetne sastojke, poput dodatog šećera, previše emulgatora, trans masti itd. Kada ustanovite o kakvom proizvodu je reč, aplikacija će vam reći koliko kalorija on sadrži, kao i to koliko je nutritivno bogat. Zdrava, neobrađena hrana naravno pokazaće najveću vrednost na ovoj skali. Ali, ukoliko je reč o manje zdravoj namirnici ili prehrambenom proizvodu, aplikacija vam odmah nudi bolju i zdraviju alternativu. Aplikaciju možete skinuti na Apple App Store-u i Google Play Store-u

3. Lifesum – najbolja aplikacija za dijetu

Biti istrajan u dijeti često nije lako. No, sa ovom aplikacijom, u roku od tri nedelje možete se lišiti suvišnih kilograma, uz unapred planirane obroke koji su osmišljeni baš po vašem ukusu i  potrebama. Ova aplikacija takođe nudi detaljne planove obroka za keto, paleo i mnoge druge režime ishrane. Pored toga, ona nudi i opciju habit tracker, koja vam pomaže da malo bolje sagledate svoje navike u ishrani, kao na primer koliko ste vode popili ili koliko porcija voća, povrća ili ribe ste pojeli na nedeljnom nivou. Aplikacija je dostupna na Apple App Store-u i na Google Play Store-u.

2. Lose It! – najbolja aplikacija za mršavljenje

Aplikacija Lose it! pomaže vam da steknete uvid u to kako se hranite i koliko vežbate kako biste smršali. Bilo da ste vegan, vegetarijanac ili praktikujete keto dijetu, ova aplikacija pruža vam vrlo precizan uvid u broj kalorija koje ste tog dana uneli u svoj organizam, a kao bonus tu je mogućnost fotografisanja vaših obroka kako biste imali još jasniju sliku šta ste sve pojeli i koliko ste kalorija uneli po kom obroku. Osim toga, ovu aplikaciju možete povezati sa vašom aplikacijom za vežbanje, kako biste imali što bolji pregled unetih i potrošenih kalorija, a sve sa ciljem da što brže i lakše dođete do savršene linije. Aplikaciju možete skinuti na Apple App Store-u i na Google Play Store-u.

1. MyFitnessPal – najbolja aplikacija za brojanje kalorija

Ovo je jedna od najboljih aplikacija za računanje kalorija koju možete imati na svom telefonu. Ona ima bazu od preko 300 miliona namirnica koja će vam pomoći da izračunate tačan broj kalorija koje ste uneli tokom jednog dana. Pored toga, podatke o namirnicama možete pronaći i skeniranjem njihovog bar-koda, što znatno olakšava vođenje dnevnika dijete, a posledično dovodi i do bržeg i efikasnijeg gubitka kilograma. Osim toga, uz ovu aplikaciju takođe dolazi i exercise tracker, koji može da se poveže na više od 50 aplikacija i uređaja, zahvaljujući čemu ćete imati kompletan uvid u svoje navike po pitanju ishrane i vežbanja na jednom mestu. Aplikaciju preuzmite na Apple App Store-u i na Google Play Store-u.

Izvor: HelloTech

Naslovna fotografija: Unsplash