Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Android na novim uređajima menja Google Play Music aplikaciju YouTube Music-om

AUTOR: CityMagazine 08 Oct, 2019
Android na novim uređajima menja Google Play Music aplikaciju YouTube Music-om

Google je pokrenuo YouTube Music pre četiri godine, ali vlasnici Android-a uspeli su da ga izbegnu. Do sada.

U nedavnom tekstu, Google je objavio da će YouTube Music zameniti Google Play Music kao podrazumevani muzički plejer na Android uređajima. Doći će preinstaliran na nove Android 9 i Android 10 uređaje, mada je Google brzo primetio da Google Play Music i dalje možete da preuzmete iz Play Store-a. Ovo verovatno u kratkom roku neće biti sve toliko ometajuće, jer stara aplikacija neće nestati. Verovatno mnogo ljudi koristi zasebnu uslugu kao što je Spotify. Imajući to u vidu, treba napomenuti da ima i loših strana toga što će YouTube Music postati nova muzička aplikacija koja ide na Android.

Korisnici preko nje neće biti u mogućnosti da strimuju svoje fajlove preko cloud-a, poput usluge koju nudi Google Play Music. To bi bilo korisno za sve one čiji ukus uključuje pesme i albume koji baš i nisu dostupni na YouTube Music servisu. Očekuje se da će se to ipak promeniti u budućnosti, ali još uvek nije poznato kad tačno.

YouTube Music aplikacija je prvi put pokrenuta 2015. godine, ali je 2018. godine dobila veliko preuređivanje i postala ovo što je sada. Dostupna je u besplatnoj i plaćenoj verziji, ali besplatna verzija nije baš toliko savršena. Ako ne izdvojite 10 dolara mesečno, ne možete da slušate u offline modu ili da reprodukujete zvuk u pozadini. Čućete i oglase između pesama.

Izvor: Mashable

Naslovna fotografija: CHESNOT/GETTY IMAGES