Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Apple ima u planu veliku inovaciju za iPhone uređaje

AUTOR: CityMagazine 24 Jan, 2019
Apple ima u planu veliku inovaciju za iPhone uređaje

Apple je u septembru prošle godine predstavio svoj novi model mobilnih telefona iPhone XS. On je reklamiran kao uređaj sa značajno boljom kamerom, dužim životom baterije i displejom otpornim na vodu. Sada je, međutim, procurela vest koja otkriva da Apple ima u planu mnogo veću inovaciju za naredne generacije svojih mobilnih telefona. Saznajte u nastavku teksta o čemu se tačno radi.

Sajt Apple Insider je objavio nezvaničnu informaciju da se vredno radi na tehnologiji koja će korisnicima omogućiti automatsko paljenje aplikacije za snimanje i fotografisanje svaki put kada telefon stave u određeni položaj. Ova mogućnost će se navodno aktivirati i kada vam je uređaj zaključan.

Sigurni smo da fotografe amatere, ali i profesionalce, raduje ova vest jer sada više neće u panici morati da otključavaju telefon i otvaraju aplikaciju kada žele da što brže svojm aparatom zabeleže neki poseban momenat.

Da li će uskoro biti lakše fotografisanje mobilnim telefonom?

Da li će uskoro biti lakše fotografisanje mobilnim telefonom?

Novinar magazina Forbes je analizom ideje došao do zaključka da veliki deo neophodnih tehnologija za ovu funkciju već postoji pa je pokušao da objasni moguća hardverska i softverska rešenja novog iPhone-a. Po njemu, položaj za slikanje bi otkrili akcelerometri koji se već nalaze u Apple telefonima u prodaji. Takođe bi bili potrebni senzori koji detektuju lice, što je još jedna od poznatih tehnologija.

Moramo priznati da smo zaintrigirani. Ostaje nam samo da vidimo da li će se ove najava obistiniti. Naslušali smo se tokom godina raznih (ne)proverenih vesti o planovima kompanije Apple pa se nadamo da ovo nije jedan od takvih slučajeva.