Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ballie: Kućni robot kompanije Samsung u obliku teniske loptice

AUTOR: CityMagazine 12 Jan, 2020
Ballie: Kućni robot kompanije Samsung u obliku teniske loptice

Na nedavno održanoj CES konferenciji u Las Vegasu posvećenoj novim tehnologijama, Samsung je predstavio svog novog kućnog asistenta po imenu Ballie. To je mali robot u obliku teniske loptice, koji se kotrlja po kući i prati svog gazdu, slično kao kućni ljubimac.

Ballie poseduje sistem veštačke inteligencije i kameru koji mu omogućavaju da prepozna vlasnika i prima njegove glasovne komande. Uređaj, između ostalog, može da se koristi kao budilnik, fitnes asistent koji meri vaše performanse, snimatelj i veza sa drugim pametnim uređajima u vašem domu, kao što su televizor ili robotski usisivač. Posebno je interesantna upotreba ovog kućnog asistenta za praćenje vaših kućnih ljubimaca kada ih ostavite same.

Iz kompanije Samsung poručuju da je budućnost kućnih asistenata u personalizovanom iskustvu koje pružaju svojim vlasnicima. Oni su iz tog razloga odlučili da robota Ballie reklamiraju kao svojevrsnog „životnog saputnika“.

Reakcije na ovaj proizvod su bile više nego pozitivne i mnogi na konferenciji su ga zbog njegovog okruglog oblika uporedili sa voljenim robotom BB-8 iz filmskog serijala Ratovi zvezda. Za sada, međutim, još uvek nije poznato kada će Ballie biti pušten u prodaju i koliko će koštati.

Izvor: Laughing Squid