Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Čista desetka stiže iz Samsunga

AUTOR: CityMagazine 04 Mar, 2019

„Galaxy S10 serija za nas je veoma posebna. Linija ovih uređaja osmišljena je tako da ispunjava specifične potrebe današnjeg tržišta pametnih telefona. Reč je o uređajima u kojima je utkana decenija vrhunskih inovacija. Svaki od ovih uređaja donosi revolucionarne inovacije u oblasti ekrana, kamere i performansi“, naglasio je Matthew Jinkyu Jeon, predsednik Samsung Electronics za Adriatik region.

Uređaji su na tržištu Srbije dostupni u bojama prizma crna, prizma bela, prizma zelena, prizma plava i jarko žuta, a Galaxy S10+ i u dva sasvim nova, premium modela: porcelansko crna i porcelansko bela. Preporučene cene su od 94,999 dinara za Galaxy S10e, 109,999 za Galaxy S10 od 128 GB i 143,999 dinara za Galaxy S10 od 512 GB, kao i 124,999 dinara za Galaxy S10+ od 128 GB, 154,999 za Galaxy S10+ od 512GB, odnosno 198,999 dinara za Galaxy S10+ od 1TB memorije.

Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region

Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region

„Galaxy S10 linija uređaja je naš zalog za bržu, smeliju i svetliju budućnost. Kreirani su za potrebe različitih korisnika. Za koji god uređaj se korisnici opredelili, neće pogrešiti. Uređaji imaju elegantni izgled, stižu sa tehnologijama koje su prvi put implementirane u uređajima ili su potpuno praktične za korisnike. Uveren sam da je ovo novo poglavlje kada govorimo o revolucionarnim tehnologijama“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region.

Uređaji imaju prvi dinamički AMOLED ekran, sa HDR10+ sertifikatom, koji pruža živopisno jarke boje i izvanredni kontrastni odnos za još dublje crne nijanse i još svetlije bele nijanse. U ekranu se nalazi prvi ikada ultrazvučni skener otiska prsta koji čita 3D konture palca – a ne 2D sliku njegove površine. To za korisnika znači još veću zaštitu i bezbednost. Reč je o jedinstvenom Infinity-O-Display u okviru koga se nalazi ceo niz senzora i tehnologija za kameru, za ekran od ivice do ivice.

Novi modeli iz Galaxy S10 serije predstavljeni na srpskom tržištu

Novi modeli iz Galaxy S10 serije predstavljeni na srpskom tržištu

Prvi put u S seriji, kamera stiže sa ultraširokim objektivom, što pruža mogućnost slikanja bilo koje cele scene u vidnom polju od 123 stepena. Uz ultraširoku kameru savršenu za slikanje panorama, tu su još telefoto kamera sa neverovatnim mogućnostima zumiranja, kao i širokougaona kamera za svakodnevne trenutke. Galaxy S10+ ima tri zadnje i dve prednje kamere, Galaxy S10 tri zadnje i jednu prednju kameru, dok Galaxy S10e stiže sa dve zadnje i jednom prednjom kamerom. Dvostruka blenda, instalirana na zadnjoj širokougaonoj kameri, tu je da prilagođava i optimizuje osvetljenje podržavajući režime F1,5 i F2,4. Stabilizovano snimanje moguće je uz Super Steady tehnologiju digitalne stabilizacije, bez obzira na situacije. I prednja i zadnja kamera mogu da snimaju do UHD kvaliteta, a prvi put u ovoj industriji, zadnja kamera nudi snimanje u HDR10+ kvalitetu.

Kamera na Galaxy S10 uređajima je još inteligentnija uz funkciju za obradu podataka, Scene Optimizer tehnologiju i funkciju Shot Suggestion. Sa ovim funkcijama moguće je snimanje bez ručnog podešavanja parametara, dok kamera daje preporuke šta snimiti i preporuke za kompoziciju fotografija.

Predstavljanje Samsung Galaxy S10 u Srbiji

Predstavljanje Samsung Galaxy S10 u Srbiji

Galaxy S10 je izrađen sa vrhunskim hardverom i softverom zasnovanim na mašinskom učenju. Od sasvim novih mogućnosti deljenja energije do poboljšanih performansi veštačke inteligencije i inteligentnog Wi-Fija, Galaxy S10 je najinteligentniji Samsung uređaj do sada.

Uz funkciju Wireless PowerShare, bežičnog reverzibilnog punjenja, moguće je lako punjenje pametnih telefona sa Qi sertifikatom, čak i kompatibilnih nosivih uređaja. Ujedno, uređaj može da se puni i sam, ali da puni i druge uređaje dok je na običnom punjaču. Novi AI softver automatski optimizuje bateriju, procesor, RAM memoriju pa čak i temperaturu uređaja na osnovu toga kako se koristi telefon. Galaxy S10 ima inteligentni Wi-Fi, koji omogućava neprekidnu i bezbednu vezu automatskim, neprimetnim prebacivanjem između Wi-Fi i LTE, upozoravajući na potencijalno rizične Wi-Fi veze, a podržava i novi Wi-Fi 6 standard. Uz Fast Wireless Charging 2.0, brzo bežično punjenje, Galaxy S10 se puni 29% brže od Note9 i 33% odsto brže u poređenju sa S9.

Revolucionarnim inovacijama u oblasti ekrana, kamere i performansi kompanija obeleževa čitavu jednu Galaxy deceniju

Revolucionarnim inovacijama u oblasti ekrana, kamere i performansi kompanija obeleževa čitavu jednu Galaxy deceniju

Na Galaxy S10, inteligentni Bixby automatizuje navike i obezbeđuje personalizovane preporuke. Tu su još otpornost na vodu i prašinu u skladu sa standardom IP68, servisi Samsung Health i Samsung DeX. Galaxy S10+ stiže sa čak 1 TB memorije i mogućnošću dodavanja microSD kartice sa dodatnih 512 GB, što ukupno daje do 1,5 TB prostora. Uz platformu Samsung Knox, koja odgovara standardima odbrambenih snaga, Samsung Galaxy S10 poseduje vrhunski bezbednosni sistem za čuvanje privatnih podataka.

Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e moguće je naručiti unapred. Korisnici koji unapred naruče Galaxy S10 i Galaxy S10+ tokom određenog perioda, dobiće besplatno nove Galaxy Buds bežične slušalice (u vrednosti od 17,999 dinara).

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Sajber sahrane su postale realnost

Vaši podaci na internetu su kao predmeti od plastike za jednokratnu upotrebu - postoji ih na tone i teško ih…

Samsung predstavio Galaxy Tab S5e

Kompanija Samsung predstavila je Galaxy Tab S5e - tanji, lakši i promišljeno dizajniran tablet sa brojnim pametnim funkcijama. Sa ekranom…

Izmišljen krevet koji pomera partnera na njegov deo dušeka

Spavanje u istom krevetu sa osobom koju volimo i buđenje pored nje može biti predivna stvar. To takođe može biti,…

Najbolje igre koje možete igrati sa partnerom

Odavno već postoji stereotip kako su gejmeri isključivo usamljene osobe koje ne rade ništa drugo osim igranja video igara, ali…