Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City letnja preporuka #47: Korisne internet inspiracije

AUTOR: CityMagazine 25 Aug, 2019
City letnja preporuka #47: Korisne internet inspiracije

Na Fejsbuk stranici doktora Vladimira Đurića (facebook.com/drvladimirdjuric) nalaze se slikovite i ohrabrujuće priče iz života. Autor slika i izmaštava razne životne situacije, prepliće fikciju i realne događaje, otvara oči, podseća na suštinu. Podseća i da nismo svi isti, ali da nam je svima neophodan trud.

Đurić, doktor medicine i specijalizant psihijatrije, kaže da nema ciljnu grupu, već da se obraća svima, i da se kroz njegove priče iz života provlače i besplatni saveti za neke životne situacije kao što su razvod, otkaz, nezaposlenost, ljubavni problemiStranica je i edukativna i zabavna, priče su često duhovite, ponekad i gorke i kisele, oplemenjuju, a veoma su korisne za negovanje mentalnog zdravlja.

Inspirativan, i stalno ažuriran, jeste i Jutjub kanal Veze i one bezveze. Koncizni video-zapisi na ovom kanalu nude mnoge odgovore – o ljubavi, prijateljstvima, samopouzdanju, međuljudskim odnosima, uspehu i neuspehu, odlukama… Dakle, o životu, i zabludama. Svaki video ima dozu duhovitosti i puno primera, i pomaže da stvari sagledate iz drugog ugla. Kanal postoji od 2011. godine, ima preko 40.000 pratilaca, a njegova autorka Dragana Bojović navodi da ona nije life coach već jedna zdravorazumna osoba koja mnogo čita i razmišlja, sluša, analizira, procenjuje, i onda to podeli s ljudima, u nadi da će to nekome koristiti.