Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo koliko često bi trebalo da restartujete mobilni telefon

AUTOR: CityMagazine 17 Mar, 2019
Evo koliko često bi trebalo da restartujete mobilni telefon

Za mnoge od nas, naši pametni telefoni postali su kamen temeljac života. To utiče na to kako radimo svoj posao, komuniciramo sa našim prijateljima i porodicom, pa čak i kako pristupamo važnim informacijama kao što su naše finansije i zdravstvena zaštita. Ali da li se dobro brinete o svojim uređajima? Stručnjaci kažu da poznavanje jednostavnih saveta za negu, kao što je učestalost isključivanja, može drastično uticati na to koliko će vaš telefon nastaviti da radi i stari. To znači da jednostavno znanje o tome kada da ga uključite i isključite, može vas koštati stotine evra pre zamene vašeg telefona.

Postavlja se pitanje koliko često moramo da isključimo naše pametne telefone? Za razliku od toga koliko često morate da isključite računar, vaš pametni telefon ima teže i brže pravilo po kojem treba da živite: jednom nedeljno, isključite ga, pustite da se odmori najmanje jedan minut, a zatim ga možete ponovo pokrenuti.

Postoji više razloga zašto bi trebalo da ponovo pokrenete telefon najmanje jednom nedeljno: zadržavanje memorije, sprečavanje rušenja sistema, bolje funkcionisanje i produženje trajanja baterije.

Da li nanosite štetu vašem mobilnom telefonu, a da toga niste ni svesni?

Da li nanosite štetu vašem mobilnom telefonu, a da toga niste ni svesni?

Prvo ćemo razgovarati o svim aplikacijama koje svakodnevno koristite. U većini slučajeva, aplikacija nije stvarno zatvorena, već je stavljena u stanje u kojem se može ponovo pokrenuti brže, kaže Bob Motamedi, tehnički konsultant iz Los Anđelesa. Ponovno pokretanje telefona briše otvorene aplikacije i curenje memorije, i na taj način se otarasi bilo čega što troši bateriju.

Zatim, ono što bi moglo da ubije vašu bateriju je žurba da se napuni. Ako nikada ne dozvolite da se baterija potpuno isprazni, nikada se neće naučiti da se potpuno napuni i tako će se skratiti život baterije, kaže Motamedi. Preporučuje se da se baterija pusti na 0 procenata, a zatim da se ponovo napuni do 100 procenata.