Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Facebook lansirao dodatak za video konferencije na Messenger-u

AUTOR: CityMagazine 28 Apr, 2020
Facebook lansirao dodatak za video konferencije na Messenger-u

Aplikacije za video konferencije se u 2020. koriste više nego ikada. Sada kada radimo od kuće i ne izlazimo napolje da se družimo, sa kolegama i prijateljima se jedino viđamo preko Zoom-a i drugog softvera za video pozive.

Facebook već neko vreme nudi opciju video poziva preko Messenger-a, a ova kompanija je upravo lansirala i novi dodatak za ovu aplikaciju pod imenom Messenger Rooms, koji omogućava znatno jednostavnije učestvovanje u video konferencijama.

Naime, dovoljno je da napravite odgovarajuću „sobu“ u Messenger-u ili na samom Facebook-u i ljudi koje ste pozvali mogu da vam se pridruže u video razgovoru, bez obzira da li imaju nalog na ovoj društvenoj mreži ili ne. Iz kompanije kažu da će uskoro postojati mogućnost video konferencije sa čak 50 ljudi.

Zanimljivo je da „sobe“ mogu da budu zatvorene ili otvorene pa tako možete napraviti svojevrsnu onlajn kućnu žurku na koju vam dolaze prijatelji i odlaze sa nje kad im je volja. Naravno, imate mogućnost da iz svoje „sobe“ izbacujete ljude ako krše pravila ponašanja ili iz nekog drugog razloga.

Iz Facebook-a najavljuju uvođenje imerzivnih pozadina od 360 stepeni i različitih filtera za lice. Messenger Rooms je za sada dostupan samo u nekim zemljama, ali uskoro može da se očekuje njegovo lansiranje u celom svetu.

Izvor: New Atlas