Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Francuski istraživači su napravili masku za telefon koja imitira ljudsku kožu

AUTOR: CityMagazine 30 Oct, 2019
Francuski istraživači su napravili masku za telefon koja imitira ljudsku kožu

Da li vam je nekada zasmetalo što maske za telefon nisu od materijala koji podseća na ljudsku kožu? Nije ni nama. To pak nije sprečilo tim francuskih istraživača na čelu sa Markom Tesijeom da se upuste u poduhvat koji ima za cilj upravo to.

„Ljudska koža je najbolji interfejs za interakciju. Predlažem i da uređaji koje svakodnevno koristimo imaju svoju veštačku kožu nalik našoj“, rekao je Tesije podovodom svoje ideje.

Foto: Marc Teyssier

Njegova tehnologija pod nazivom Skin-On predstavlja imitaciju ljudske kože, koju je Tesije za sada namenio za maske za pametne telefone i satove. Ono što je čini specifičnom u odnosu na ostale slične proizvode je činjenica da je napravljena tako da reaguje na ljudski dodir.

Ako na primer, uštinete ovu veštačku kožu, ton na vašem telefonu će naprasno postati glasniji. Ako je pak zagolicate, na ekranu vašeg uređaja će se pojaviti emodži koji se smeje. Zvuči kao nešto što nam je baš trebalo, zar ne?

Ako bi želeli da se više upoznate sa ovom inovativnom tehnologijom, to možete učiniti na zvaničnom sajtu proizvoda OVDE.

Izvor: Mental Floss

Autor naslovne slike: Marc Teyssier