Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Izmišljen krevet koji pomera partnera na njegov deo dušeka

AUTOR: CityMagazine 17 Feb, 2019
Izmišljen krevet koji pomera partnera na njegov deo dušeka

Zanimljivo je da iza ove inovacije stoji kompanija Ford. Njihov „krevet koji vas drži u svojoj traci“ poseduje senzore u dušeku koji reaguju kada neko od partnera pređe sa svoje na drugu stranu kreveta. Tada se aktivira mehanizam koji ih blago pomera ka centru dušeka tako da svako od njih ponovo ima slobodnu svoju polovinu kreveta, a rizik padanja sa ivice na pod je znantno minimiziran.

Verovatno se pitate zbog čega se jedna automobilska kompanija bavi proizvodnjom nameštaja. Objasnićemo vam o čemu se radi. Naime, tehnologija koju koristi ovaj pametni krevet je inspirisana sličnom tehnologijom u Fordovim vozilima koja pomaže vozačima da ostanu u svojoj traci svaki put kada se njihov auto značajno približi punoj liniji.

Ovo je još jedan primer kako su se inovacije iz auto-moto industrije preselile u druge oblasti našeg života. Nažalost, ne postoje naznake da će Ford početi masovno da proizvodi ovakav krevet, ali se nadamo da će neka druga kompanija iskopirati njihov koncept i omogućiti da neki od nas konačno imaju kvalitetan san u krevetu sa voljenom osobom.