Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Koje lice je pravo?

Da li mislite da možete da prepoznate lica pravih osoba među onima koje je stvorila veštačka inteligencija? Ako ste uvereni da ih nikada ne biste pomešali, predlažemo vam da uradite sledeći test.

Na veb-sajtu Which Face is Real? ćete dobiti zadatak da izaberete između dve slike. Jedna od njih je preuzeta iz odgovarajuće internet arhive besplatnih fotografija, dok je drugu generisao program na bazi veštačke inteligencije. Na vama je da izaberete fotografiju prave osobe. Kada to uradite, saznaćete da li ste bili u pravu ili ste pogrešili i onda možete ponovo uraditi test sa novim fotografijama.

Verujemo da vam ovo zvuči kao vrlo lak test, ali vam savetujemo da ga prvo probate pre nego što date svoj sud. Ponekad će vam zaista biti lako da prepoznate ljudsko biće na slici, ali postoje i situacije kada ćete biti u velikoj dilemi, a ponekad i pogrešiti!

To samo pokazuje koliko su napredovale nove tehnologije. Već smo pominjali deepfakes tehnologiju, a odskora je veštačka inteligencija u stanju da savršeno imitira i glas i način govora određene osobe. Kada se još usavrše sve ove tehnologije, biće stvarno teško poverovati u bilo šta što vidimo i čujemo.

Izvor: Neatorama