Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kompanija Adobe je lansirala aplikaciju Photoshop Camera sa pregršt zanimljivih filtera za slike

AUTOR: CityMagazine 12 Jun, 2020
Kompanija Adobe je lansirala aplikaciju Photoshop Camera sa pregršt zanimljivih filtera za slike

Danas kada je objavljivanje fotografija na društvene mreže postalo karijera za mnoge, kompanija Adobe je odlučila da stavi neke moćne alatke iz Photoshop-a u svoju novu aplikaciju za fotografisanje pod nazivom Photoshop Camera, u kojoj veštačka inteligencija radi teži deo posla za vas.

Ova aplikacija ne pruža samo pregršt zanimljivih filtera, već nudi i mogućnost izbacivanja neželjenih delova sa vaše fotografije i to u trenutku dok je još niste napravili! Photoshop Camera je dostupna besplatno za Android i iOS operativne sisteme i ona predstavlja novi pokušaj kompanije Adobe da se probije na tržištu aplikacija za mobilne telefone i svoje moćne funkcionalnosti za obradu fotografija učini dostupne većem broju ljudi.

Foto: Andrew Liszewski (Gizmodo)

Najveća vrlina aplikacije Photoshop Camera je to što koristi sistem veštačke inteligencije pod nazivom Sensei. On značajno olakšava proces obrade fotografije i omogućava početnicima da bez puno truda dođu do savršenih rezultata.

Uz pomoć pametnog korišćenja svih kamera vašeg telefona, ova aplikacija nudi mogućnost izolovanja pozadine i drugih objekata sa fotografije, ali i njihove promene u realnom vremenu. Aplikacija vam takođe sugeriše koji filteri su najbolji za odgovarajuću fotku koju želite da napravite. Photoshop Camera dolazi sa grupom osnovnih filtera, dok su ostali dostupni za naknadno skidanje. Iz Adobe-a kažu da će redovno objavljivati nove filtere, ali i one koji su sami korisnici aplikacije napravili.

Foto: Andrew Liszewski (Gizmodo)

Photoshop Camera radi na uređajima koji nisu stariji od četiri godine. To znači da možete da instalirate aplikaciju na telefone kao što su iPhone SE, 6s, 7/7+, 8/8+, X, XR, Xs, Xs Max, i novi iPhone SE, dokle god oni koriste iOS12 i iOS13. Što se tiče Androida, aplikacija će dobro raditi na telefonima Pixel 3/XL, 4/XL, Samsung S9/S9+, Samsung S10/S10+/S10 5G, Samsung Note 9, Samsung Note 10/10+/10 5G, Samsung Galaxy S20 5G/S20+ 5G/S20 Ultra 5G i One Plus 6/6T, ukoliko oni koriste operativni sistem Android 9 ili 10.

Izvor: Gizmodo