Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Putovanja po Srbiji – Kako da se ne izgubite u prirodi i izađete na pravi put

AUTOR: Filip Milosavljević 29 Jul, 2020
Putovanja po Srbiji – Kako da se ne izgubite u prirodi i izađete na pravi put

Putovanje je nešto što svi vole i što nam je potrebno s vremena na vreme kako bismo se promenom okruženja osvežili i odmorili od svakodnevice. Bilo da su u pitanju kraće ili duže relacije, putovanja se uvek pamte i prepričavaju i uvek ćete biti zahvalni sebi ako priuštite bar jedno po sezoni, naročito letnjoj. Kao najlakše izvodljiva i najdostupnija opcija ovog leta izdvojila su se putovanja po Srbiji. A glavno pomagalo koje će vam pomoći oko snalaženja tokom obilaska Srbije je mobilni telefon, sa svim najnaprednijim funkcijama. Naša preporuka je najnovija Samsung Galaxy serija telefona.

Nezaboravne uspomene

Na putovanju treba uživati u svakom trenutku i doživeti ga, ali dobro je napraviti i fotografije za uspomenu. Samsung Galaxy telefoni odlikuju se odličnim kamerama, uz pomoć kojih ćete moći da zabeležite predivne prizore prirode, ali i simpatične gradske atmosfere, za koji god deo Srbije da se odlučite. Slike će biti visoke rezolucije, što omogućava da se sačuva svaki detalj koji vas iznenadi i oduševi. Telefoni se odlikuju velikim skladišnim prostorom, ali usled odlične Google podrške za Android, tu su i razni cloud servisi koji vam dozvoljavaju da sve fotografije sačuvate i onlajn za svaki slučaj, a ujedno vam štede prostor.

Laka navigacija

Foto: Unsplash/Valentin Salja

Sećate se kako ste nekad morali da vadite velike mape kako biste pronašli kojim putem treba da idete do odredišta? Sada je to sve moguće uz samo par klikova na telefonu i nema bojazni da ćete se izgubiti. Za to su zaduženi Google servisi, prevashodno Google Maps sa velikom bazom i pokrivenošću koja će omogućiti lako snalaženje na putu. Pored njih, kao pojačanje u navigaciji služiće vam i Google Earth i Google Streetview, koji su sa razlogom popularni i rado korišćeni servisi među mnogobrojnim korisnicima. Na vama je samo da odaberete destinaciju i prepustite se avanturi.

Prenosna kancelarija

Znamo da je najbolji odmor onaj kod koga nema ni spominjanja posla, ali nekad je prosto neizbežno da budemo dostupni, ili smo možda samo rešili da promenom sredine osvežimo i radni dan. Dobra vest je da će vam u tome pomoći paket Microsoft Office aplikacija, koji je zahvaljujući saradnji kompanija Samsung i Microsoft dostupan svim korisnicima Samsung Galaxy telefona. To znači da možete pratiti mejlove, sastavljati tekstove, praviti tabele i sve ostalo što ove aplikacije omogućavaju gde god da se nalazite. Tu je i Google Calendar za sve podsetnike koje ne smete zaboraviti, kao i Google Duo za video pozive. Galaxy uređaji garantuju vam stabilnu internet vezu za sve ove radnje.

Zabava nadohvat ruke

Ako ne želite da se odreknete serija, filmova i muzike dok ste na putu, radovaće vas podatak da to uopšte ne morate činiti. Naime, usled odlične integracije sa Galaxy uređajima, korisnicima je omogućeno uživanje u sadržaju koji nude bogate biblioteke Netflix i Spotify servisa. Tu je i četiri meseca besplatnog pristupa YouTube Premium sadržaju, koji ujedno pruža i razne dodatne mogućnosti praćenja video materijala. Naravno, sve ostale aplikacije i video igre sa Google Play Store-a su vam takođe dostupne da se ispune kratki trenuci dosade.

Vredi napomenuti da uređaji iz Samsung Galaxy serije imaju i četiri godine kontinuirane podrške za ažuriranje Android operativnog sistema, što poboljšava sveukupne performanse uređaja i produžava mu vek trajanja. Kako je u pitanju zvanična Google podrška i prodavnica aplikacija, sve je bezbedno i ne morate brinuti o bezbednosti prilikom preuzimanja ovih aplikacija i ažuriranja.

Naslovna fotografija: Unsplash/Marijana Petrović