Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Quibi: Striming servis koji nudi nešto novo

AUTOR: CityMagazine 14 Jan, 2020
Quibi: Striming servis koji nudi nešto novo

Netflix je postao sinonim za striming servise, međutim, u međuvremenu su se pojavili mnogi drugi ozbiljni konkurenti u ovoj oblasti kao što su Amazon Prime, Apple TV+ i HBO Go. Očekuje se da će se ovoj grupi uskoro pridružiti striming servis pod nazivom Quibi, koji bi trebalo da počne sa radom od 7. aprila.

Za razliku od pobrojanih striming servisa, on nudi malo drugačiji sadržaj. Naime, na Quibi-ju će se moći gledati isključivo klipovi koji ne traju duže od 10 minuta. To znači da ćete vrlo lako moći da ih pogledate u gradskom prevozu na putu do posla ili tokom čekanja u redu u banci.

Najavljeno je da su režiseri kao što su Stiven Spilberg, Sem Rejmi i Giljermo del Toro spremili projekte za Quibi, a očekuju se i klipovi sa supermodelima Krisi Tajgen i Tajrom Benks, kao i filmskim zvezdama kao što su Bil Marej, Ris Viderspun i Idris Elba.

Vlasnik kompanije, Džefri Kacenberg, izjavio je da će osim zabavnog i dramskog sadržaja, na ovom striming servisu biti dostupni edukativni i informativni programi.

Na Quibi ćete moći da se pretplatite od 7. aprila, a njegovo korišćenje je rezervisano isključivo za mobilne telefone.

Izvor: ShortList