Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Trikovi za brže punjenje mobilnog telefona

AUTOR: CityMagazine 14 Aug, 2019
Trikovi za brže punjenje mobilnog telefona

Evo o kojim trikovima je reč:

1. Prebacite se na „avionski režim”

Brz način da se baterija brzo napuni jeste da se telefon prebaci na avionski režim rada. Nećete moći da primate poruke ili pretražujete na mreži, ali ćete uštedeti energiju zato što vaš telefon neće stalno tražiti mobilnu ili WiFi vezu.

2. Ugasite telefon

Ne postoji bolji način da se uverite da napajanje ide direktno na vašu bateriju nego da se uverite da nema konkurencije, ili ostavite telefon u režimu male potrošnje.

3. Sklonite telefon sa sunca

Toplota može oštetiti kapacitet baterije. Zapravo, softver vašeg telefona može da ograniči punjenje na oko 80 procenata kada telefon postane topliji od preporučene temperature.

I toplota utiče na kapacitet baterije

I toplota utiče na kapacitet baterije

4. Izvadite telefon iz futrole

Ako primetite da se telefon zagreva kada ga napunite, pokušajte da ga izvadite iz futrole. Punjenje uređaja kada je u određenim maskama može generisati višak toplote, što može uticati na kapacitet baterije.

5. Nabavite bežičnu pločicu za punjenje

Iako je žičano punjenje brže, bežično punjenje je takođe dobra opcija.

6. Očistite ulaz za punjač

Problem možda nije u snazi same baterije. Vremenom, vlakna i prašina se mogu nakupiti u ulazu za punjač i začepiti ga. Preporučuje se da isključite telefon i koristite čačkalicu kako bi nežno uklonili ostatke iz ulaza. Zatim ponovo uključite punjač i proverite da li radi bolje.