Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ukoliko nigde ne putujete ovog leta, isprobajte virtuelni odmor

AUTOR: CityMagazine 07 Jul, 2019
Ukoliko nigde ne putujete ovog leta, isprobajte virtuelni odmor

Naravno da bismo svi voleli da otputujemo negde na odmor, da obiđemo mesta na kojima do sada nismo bili i napunimo baterije. Međutim, što zbog finansijske situacije, što zbog obaveza, to nije uvek moguće… Na svu sreću, tu je opcija virtuelnog odmora, koja može biti interesantna zamena ili makar prelazno rešenje.

U pitanju je onlajn oaza, takozvano digitalno bekstvo koje vam pruža mogućnost da obiđete razna interesantna mesta i jedrite do udaljenih destinacija koje se nalaze na samo jedan klik od vas.

Doživite virtuelno iskustvo željene destinacije

Većina kompanija, počevši od hotela i odmarališta, do velikih tehnoloških i avio-kompanija već su isprobale najnoviju tehnologiju VR i 360 snimanja kako bi zabeležile što više utisaka sa željene destinacije. Možete videti užurbane gradove iz ptičje perspektive, ili otkriti kako izgleda pomorski život.

Nivo verodostojnosti samog doživljaja može da varira u zavisnosti od tehnologije koju koristite. Tako, na primer, Google mape mogu da koriste opciju Street View kako bi vas odvele na virtuelni safari u Južnoj Africi, ali će vam za potpuni doživljaj Hamilton ostrva u Australiji verovatno biti potrebne naočare za virtuelnu realnost.

Iskusite vožnju tematskim parkovima putem YouTube-a

Nekoliko tematskih parkova koji nastoje da izađu u susret svojim posetiocima i njihovim specifičnim željama na svojim YouTube kanalima okupilo je svoje lojalne sledbenike koji čine zajednicu pod nazivom Theme Park Tube. Svrha svega toga je da izbegnete čekanje u kilometarskim redovima, odnosno da lude vožnje doživite iz udobnosti svog toplog doma.

Pogledajte neodoljive priloge uživo iz zoo vrtova

Čitav niz zooloških vrtova nudi prenos uživo različitih sadržaja sa životinjama. Tako možete da vidite slonove koji šetaju, pande koje odmaraju ili foke kako jedu. Iako ovi zoo vrtovi ne mogu da garantuju da će bilo koja od ovih životinja učiniti nešto zanimljivo baš kada se vi uključite, većina njih je dostupna za gledanje 24/7, te su šanse da uhvatite neki zanimljiv kadar prilično velike.

Pripremite piće i uživajte uz melodije ili snimke različitih destinacija

Slično virtuelnim destinacijama za odmor, ambijentalne slike prirode i adekvatna muzička podloga pružiće vam sate kvalitetnog materijala za opuštanje, i to bez rizika od opekotina od sunca, uboda morskih ježeva ili upadanja peska u pukotine vašeg pametnog telefona.

Posetite muzeje pomoću virtuelnih tura

Teško je prevazići iskustvo gledanja neverovatnog umetničkog dela uživo, ali ukoliko niste u takvoj prilici, nudimo vam savršenu alternativu.

Mnogi vrhunski muzeji su digitalizovani i nude različite načine da pogledate njihova najpoznatija dela. Gugenhajm u Njujorku je neke od svojih kolekcija i izložbi učinio dostupnim za gledanje online putem. Luvr u Parizu ide korak dalje i nudi doživljaj od 360 stepeni. Google takođe radi na daljem otvorenom pristupu važnim umetničkim i kulturnim ustanovama i to zahvaljujući svom Google Art Project-u. Naime, on se udružio sa više od 60 muzeja i galerija širom sveta kako bi dokumentovali umetničke radove i ponudili virtuelne ture putem Google Street View-a.