Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vip uvodi VoLTE: Stižu kristalno čisti razgovori i brzo pozivanje preko 4G mreže

AUTOR: CityMagazine 27 Aug, 2019

Ova usluga, koja će ostati standard za prenos glasa i kada dođe 5G tehnologija, srpskim korisnicima dostupna je nakon četvorogodišnjeg testiranja.

„Vip je prvi operator u Srbiji koji je ponudio mrežu četvrte generacije, i od tada stalno razmatramo napredne usluge zasnovane na LTE tehnologiji, koje mogu da budu relevantne za naše korisnike“, ističe Natali Delić, tehnički direktor kompanije Vip mobile.

„Zato im sada nudimo VoLTE, uslugu koja je budućnost govornih komunikacija na bežičnim mrežama. Korisnicima će pružiti mnogo bolji kvalitet zvuka pri razgovoru, zagarantovane resurse i minimalno kašnjenje od usta do uva (mouth-2-ear). Imajući u vidu da će VoLTE ostati tehničko rešenje za govorne komunikacije i sa dolaskom 5G tehnologije, ova usluga je i prvi korak na našem putu ka 5G revoluciji“, dodaje ona.

Inovativna tehnologija superiorna je u odnosu na svoje prethodnice i zato što donosi veće pokrivanje voice uslugom, imajući u vidu da je LTE signal znatno otporniji na gubitke. VoLTE utiče i na poboljšanje veka trajanja baterije, povećavajući njenu izdržljivost i do dva puta, jer smanjuje potrošnju na minimum kada se signal ne prenosi.

VoLTE obezbeđuje bolju pokrivenost i dostupnost, čak i u lošijim radio uslovima, a jedna od najvećih prednosti u odnosu na usluge koje se pružaju putem interneta je upravo to što ne zahteva instalaciju i pokretanje dodatnih aplikacija.

Sa željom da najnoviju VoLTE tehnologiju predstavi i stručnoj zajednici, Vip će organizovati otvoreno predavanje 27. avgusta u 18.00 sati u ICT Hubu u Ulici Kralja Milana 10 u Beogradu.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

City letnja preporuka #47: Korisne internet inspiracije

Na Fejsbuk stranici doktora Vladimira Đurića (facebook.com/drvladimirdjuric) nalaze se slikovite i ohrabrujuće priče iz života. Autor slika i izmaštava razne…

Nova Galaxy Note10 serija pametnih telefona zvanično predstavljena…

Samo dve nedelje nakon svetske premijere u Njujorku, kompanija Samsung predstavila je Galaxy Note10 i Note10+ seriju pametnih telefona domaćoj…

City letnja preporuka #10: Izložba „Hladan kao LED“…

Izložba Muzeja nauke i tehnike „Hladan kao LED“, autora Zorana Levića, kustosa Muzeja, posvećena je istorijskom razvoju, tehnologiji proizvodnje i…

City letnja preporuka #31: Trippin Srbija – sajt…

Za sve one koji nisu u prilici da leto provedu uživajući u zvucima talasa ili jednostavno ne mogu da sklope…