Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zbog ovih aplikacija baterija na telefonu vam se brže prazni

AUTOR: CityMagazine 20 Jun, 2019
Zbog ovih aplikacija baterija na telefonu vam se brže prazni

Ovo uključuje i jednu nezakonitu aplikaciju za baterijsku lampu koja je prikupila milion preuzimanja – pre nego što je izbrisana iz Google Play prodavnice. Aplikacije stvaraju nevidljive oglase i varaju oglašivače da korisnici zaista ulaze u njihove reklame.

Oglasi se zapravo ne pojavljuju za korisnika – što znači da ih oni ne vide. Umesto toga, oglasi se pojavljuju u skrivenom prozoru pretraživača. Zlonamerni softver zatim simulira interakciju korisnika sa oglasom, pretvarajući se da je interakcija legitimna.

Oglase iz aplikacija korisnik ne vidi, sakriveni su, što dovodi do trošenja baterije

Oglase iz aplikacija korisnik ne vidi, sakriveni su, što dovodi do trošenja baterije

Iz perspektive korisnika, ove aplikacije troše bateriju telefona i mogu prouzrokovati prekoračenje podataka jer aplikacije stalno rade i komuniciraju sa serverima u pozadini.

Običnim korisnicima koji nemaju tehničkog znanja, jako je teško da uoče da nešto nije u redu. Znakovi upozorenja mogu biti povećana upotreba podataka i brzo pražnjenje baterije, ali ih je teško povezati sa spornim aplikacijama.

Postoji još jedan problem, a to su recenzije korisnika. Mnoge aplikacije nisu imale nikakvih negativnih komentara zato što korisnici ne znaju da je išta loše. To znači da će više ljudi verovatno preuzeti aplikacije u budućnosti.

Google je uklonio sporne aplikacije iz Play prodavnice, ali one još uvek mogu da funkcionišu ako ste ih već instalirali.

Izdvojeno za tebe

Nemački cirkus koristi 3D holograme umesto pravih životinja

Kako bi ih poštedeli nepotrebnog bola i patnje, nemački cirkus pod imenom Circus Roncalli je izbacio životinje iz svog performansa…

Samsung predstavio zakrivljeni monitor za video igre CRG5 sa G-sync tehnologijom i brzinom osvežavanja od 240 Hz

Kompanija Samsung je objavila novi 27-inčni CRG5 (C27RG5) monitor namenjen ljubiteljima video igara. Dolazi sa inovativnim funkcionalnostima uključujući munjevito osvežavanje…

Ovo je najbolje vreme za kupovinu automobila

Kupovina automobila često ume da bude vrlo stresan proces. Potrebno je dosta istraživanja kako bi se pronašlo pravo vozilo među…

Samsungov recept za moderan život

Istina, savremeni život podrazumeva manje vremena za kuvanje, pa neretko zateknemo sebe kako kupujemo ili naručujemo brzu hranu. Analizirajući svakodnevicu…