Google i Apple
U VAZDUHU · tech/web

iOS i Android su najpopularniji operativni sistemi za mobilne uređaja. Korisnici jedne ili druge platforme vole da se raspravljaju o prednostima jednog operativnog sistema nad onim drugim. U večnoj potraži za „savršenstvom“ vredi iskustvo osobe koja je prešla iz jednog tabora u drugi.

Možda smatrate da je takav prelaz svetogrđe, ali mislimo da je to jedini način da se odgovori na pitanje koji je mobilni operativni sistem bolji. Nudimo vam pogled jednog ljubitelja iOS-a koji tvrdi da je ovaj operativni sistem superiorniji u odnosu na Android.

S jedne strane stoji Android, koji koristi većina uređaja na tržištu pametnih telefona (70 %), dok sa druge 20% ljudi isključivo koristi Appleov iPhone. Neki porede iOS sa Real Madridom, a Android s Barselonom. Jednom je važna monumentalnost, a drugome atraktivnost. Prvi je elitistički, a drugi je popularniji. Može se reći da je jedan više fensi, a drugi namenjen hipsterima.

Ono što je slabost Androida je što se instalira na velikom broju uređaja, pa je lakše preneti nekakav virus s jednog na drugi. A iOS se ispostavlja kao stabilniji i sofisticiraniji operativni sistem. S druge strane, korisnici Androida su otvoreniji, a korisnici Apple uređaja slepi za nedostatke omiljenih gedžeta i veoma lojalni. Ipak, donosimo vam video čiji autor tvrdi da je iOS mnogo bolji od Androida, a da li je to istina odlučite sami. Možda nakon gledanja ovog klipa i sami pređete na „tamnu stranu“.

Huawei Huawei P9: Iskustvo fotografisanja Leica kamerom Samsung Samsungov dokumenatarac o Olimpijskim igrama premijerno prikazan na filmskom festivalu Tribeka 2016 Naked Naked: Ogledalo u kome vidite mnogo više od svog odraza Teenage Rails Girls Beograd Teenage Rails Girls Beograd: Srednjoškolke koje vole web programiranje · · ·