period
PULS GRADA · deca · ženski kutak

Magazin Allure je obavio video koji otkriva kako je izgledao razvoj proizvoda za suočavanje sa menstruacijom u poslednjih 100 godina. Ne tako davno, doktori su savetovali ženama da se ne bave sportom tokom „onih dana u mesecu“, a proizvodi za pomoć u tom periodu su morali da stoje na vidnim mestima u apotekama jer je kupce i prodavce bilo sramota da javno govore o ovom sasvim uobičajenom biološkom procesu.

Jedan vek je možda kap u moru kompletne istorije ljudskog roda, ali u poslednjih sto godina je svakako urađeno dosta na minimaziranju mnogih komplikacija koje prate menstruaciju. Osim toga, i kulturna klima se promenila pa je sada moguće javno razgovarati o ovoj temi, što je sigurno dobro za pronalaženje novih načina i tehnologija za pomoć ženama u suočavanju sa ovom mukom.

collage Ovo su bile najlepše venčanice u 2018. godini couple-731890_1280 Žene su srećnije sa manje atraktivnim muškarcima table_setting_dishes_holiday_party Šta sve možete da uradite već danas kako biste izbegle praznični stres Hijaluronska kiselina i nega kože Nekoliko činjenica o hijaluronskoj kiselini ·