tulipfever
KULTURA · film/TV

Istorijsku dramu „Tulip Fever“ ćemo u bioskopima gledati od 1. septembra. U pitanju je adaptacija istoimenog romana koji se dešava u Holandiji u 17. veku za vreme čuvene manije za lalama, kada su se mnogi obogatili, ali i izgubili novac, u berzanskim špekulacijama sa ovom biljkom.

Alica Vikander glumi Sofiju, devojku koja je prinuđena da se uda za bogatog trgovca Cornelisa Sandvoorta (Christoph Waltz). Kada u njihov život biva umešan talentovani mladi slikar Jan Van Loos (Dane DeHaan), angažovan da slika Sofijin portret, između mlade neveste i njega se razvija strastvena romansa. Jedini način da ljubavnici pobegnu iz svoje sredine u kojoj ne postoji šansa da vode respektibilan život, je da pokušaju da se brzo obogate investiranjem u lale, čije cene na tržištu su u tom trenutku konstantno rasle.

Tulip Fever je režirao Justin Chadwick, dok je za scenario bio zadužen poznati britanski dramski pisac Tom Stoppard. U glavnim ulogama se nalaze: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O’Connell, Zach Galifianakis, Judi Dench, Christoph Waltz, Holliday Grainger, Matthew Morrison i Cara Delevingne.

Fist They Killed My Father Pogledajte trejler novog filma Angeline Jolie Bajirao Mastani Filmstreet uz indijski blokbaster “Bajirao Mastani” Mafijaški telohranitelj „Mafijaški telohranitelj“ od četvrtka u bioskopima Gypsy, Ozark Friške TV serije: Gypsy & Ozark · · · · ·