Borg i Mekinro
KULTURA · film/TV

“Ovaj film je više od biografije, već nešto uzvišeno, iznad samog sporta”, rekao je reditelj Janus Mec Pederson nakon svetske premijere. Švedski film „Borg i Mekinro“, koji je do sada prodat u preko 150 zemalja širom sveta, premijerno će biti prikazan sutra uveče od 20h u bioskopu Cineplexx u shopping centru Ušće, a već od četvrtka 28. septembra nalazi se na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

Kritičari širom sveta smatraju ovo najboljom ulogom Šaje Labafa, a on za legendarnog tenisera kaže: “Mislim da je Mekinro taktičar, uneo je nešto novo u igru. Koristi bes kako bi plašio protivnika, ali i podstakao sebe. U tom smislu, smatram ga umetnikom, veoma ga poštujem i bila je čast igrati ga na velikom platnu“.

Legendarni teniseri, iako odavno nisu aktivni igrači, tokom proteklog vikenda u Pragu učestvovali su na prvom takmičenju ROD LAVER CUP, gde su vodili ekipe Evrope (Borg) i Ostatak sveta (Mekinro).

Iako je ekipa Evrope pobedila, ovo je bio trenutak koji je okupio najveće teniske zvezde u istoriji na čelu Nadalom i Federerom, ali i slavnim Lejverom, koji je i uručio pehar Borgu.

Film donosi priču o ikoni belog sporta Bjernu Borgu i njegovom najvećem rivalu Džonu Mekinrou, ljudima koji su promenili tok tenisa i ceni koji su platili na tom putu. Glavne uloge tumače Sverir Gudnason, jedna od najvećih mladih filmskih zvezda iz Švedske i američki glumac Šaja Labaf. Podršku glavnim zvezdama pružaju međunarodno priznati glumac Stelan Skarsgard, koji tumači lik Borgovog trenera, kao i Tuva Novotni koja igra tadašnju Borgovu ženu. U filmu se pojavljuje i Borgov sin Leo, koji igra mladog tenisera na početku karijere.

Domaća publika će film „Borg i Mekinro“ u bioskopima gledati od 28. septembra.


it-pennywisecover 10 najstrašnijih filmskih klovnova All the Money in the World “All the Money in the World”: Ridley Scott snimio još jedan film ove godine pagecover Holivudske zvezde koje nikada nisu bile u dobrom filmu DYNASTY piccover Nove serije ove jeseni