Automatski nacrt
U VAZDUHU · tech/web

„Boston Dynamics” je kompanija iz Amerike koja detalje iz naučnofantastičnih filmova pokušava da kreira u stvarnosti, praveći robote koji se kreću poput životinja. 

Na objavljenom snimku se vidi kako robot sa četiri noge, koji podseća na psa, uspeva da bez problema otvori vrata, kako bi njegov kolega mogao da prođe. Robot Spot Mini, sve vreme pridržava vrata, savršeno održava ravnotežu, sve dok oba robota ne prođu u drugu prostoriju. Ovaj video je izazvao zanimljive reakcije na društvenim mrežama, gde se prepliću oni koji su oduševljeni napretkom tehnologije i robotike, ali i oni koji na ovaj snimak gledaju sa zebnjom, smatrajući da se razvijanjem autonomnih robota bliži kraj čovečanstva. Sa kojom god teorijom da se slažete, ne možemo, a da ne priznamo, kako robot Spot Mini, zaista deluje impresivno.

Huawei_POZIOM_HD_144_MATELITE-cover Skoro trećina građana Srbije smatra da je „Volim te“ najbolji način da pokažemo da nam je stalo u svetu mobilnih poruka HUAWEI_SMARTFONES RELATIONSHIPS sr_A-1-cover Huawei otkriva: Slanje poruka najpopularnija aktivnost korisnika pametnih telefona LOreal-UV-Sense-Wearable-2-800x580-cover Najbolji gedžeti sa izložbe potrošačke elektronike Huawei_POZIOM_HD_144_MATELITE-cover Kako ostati zajedno iako ste razdvojeni · · · ·