maxresdefault
KULTURA · film/TV

HBO serija „Černobilj” o čuvenoj nuklearnoj katastrofi u Sovjetskom savezu 1986. je osvojila i publiku i kritiku svojim prikazom ovog nemilog događaja. Ljudi su posebno impresionirani realističnošću scenografije i kostima, ali i istorijskom verodostojnošću priče.

Kreatori serije su priznali da su malo ubrzali radnju i da je lik Ulane Komjuk (Emili Votson) izmišljen, ali van toga su se potrudili da ne odstupaju mnogo od istorijskih činjenica. Video koji vam predstavljamo to ilustruje na savršen način. U njemu ćete videti jedne pored drugih, snimke iz popularne HBO serije i one nastale na licu mesta u Černobilju i okolini nakon katastrofe u nuklearnoj elektrani. Autor videa je Tomas Flajt, popularni kreator video eseja o filmovima, serijama, društvenim mrežama i marketingu. Njegovom Youtube kanalu možete pristupiti OVDE.

Milan-Maric-cover Milan Marić je lice u fokusu Ravno Selo Film Festivala BeFunky-collage Poznati filmovi Universal i Miramax studija od juna na AMC kanalu BeFunky-collage Od nemila do nedraga, od „Dedvuda“ do… „Dedvuda“ 11frozen2-trailer-jumbo Pogledajte prvi trejler za „Frozen 2” · · · ·